‘Bergen Zomerplezier’ blikvanger tijdens voorstelling nieuw toeristisch seizoen in Heuvelland

Begin deze week werd het nieuwe toeristische seizoen van Heuvelland voorgesteld. Blikvanger wordt ‘Bergen Zomerplezier’ of een grabbelpas aan activiteiten voor toeristen. Toerisme Heuvelland bracht het idee aan, VVV Heuvelland zorgde voor de uitwerking.

“Van 15 juli tot en met 9 augustus kunnen onze vakantiegangers genieten van verschillende activiteiten”, aldus schepen van Toerisme Bart Vanacker (Gemeentebelangen). Maar liefst vijftien toeristische actoren werkten een activiteit aan. Het aanbod van alle actoren wordt dagelijks aan de toeristen bezorgd. “Vergelijk het met een buitenlands resort waar de gasten kunnen kiezen uit tal van georganiseerde activiteiten en uitstappen. Dat doen we dus deze zomer ook vanuit Heuvelland. Vakantiegangers schrijven zich in en worden tijdens de activiteit begeleid door een gids of door de uitbater van het logies.”

Bart Denys, voorzitter van VVV Heuvelland, sprong alvast op de kar. “Als kok geef ik de gasten graag een workshop koken met lokale producten.” Zijn kookkunsten toont Bart ook op het Vlaams Feest van 11 juli waar VVV Heuvelland de organisatie voor zijn rekening neemt.

24 uur in het OC

Toerisme Heuvelland zet komend jaar verder in op belevingsplekken en opent zo volgende maand de Warandemolensite in Nieuwkerke. Het perceel waar ooit de Warandemolen stond, wordt nu aangekleed met infopanelen en rust- en picknickbanken.

Verder wordt het uitkijken naar het laatste weekend van september. Op vrijdag 27 september wordt het nieuwe OC van Kemmel dan geopend. Naar een naam zijn de Kemmelnaars alvast op zoek. In de voormalige kerk van Kemmel organiseert Toerisme Heuvelland op zaterdag 28 september een opvallende openingsactiviteit. “We schreven alle verenigingen aan van Kemmel en nodigden ze uit om activiteiten te organiseren waar iedereen zich gedurende 24 uur kan amuseren.”

The post ‘Bergen Zomerplezier’ blikvanger tijdens voorstelling nieuw toeristisch seizoen in Heuvelland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

“Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine

SK Nieuwkerke kreeg in de nacht van woensdag op donderdag weer ongewenst bezoek. In de chalet, die dienst doet als tijdelijke kantine, werden chips, soep en sportdrank gestolen. Het was niet de eerste keer dat de club uit tweede provinciale slachtoffer werd van een inbraak. “De materiële schade is groot, met twee kapotte ruiten en een beschadigde deur”, zucht voorzitter

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »