Achttien maanden cel gevorderd voor diefstallen uit voertuigen in Assebroek

Een twintigjarige Marokkaan heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor acht diefstallen en elf pogingen tot diefstal. Benmarzoug L. viseerde steeds geparkeerde wagens. Het openbaar ministerie eiste achttien maanden effectieve gevangenisstraf.

De beklaagde werd op 25 september 2023 ingerekend naar aanleiding van twee diefstallen uit voertuigen in de Brugse deelgemeente Assebroek. Uit camerabeelden van het station bleek dat hij tien dagen eerder al naar Brugge was afgezakt. Die nacht werden meerdere gelijkaardige diefstallen gepleegd in Sint-Michiels. Uiteindelijk bleek de jongeman in die periode in aanmerking te komen voor minstens acht diefstallen en elf pogingen tot diefstal. Aan bepaalde feiten kon hij gelinkt worden dankzij zijn pet van de Duitse metalband Any Given Day.

Procureur Peter Vercauteren merkte op dat de beklaagde niet aan zijn proefstuk toe was. Na een vorige veroordeling was hij zelfs pas sinds enkele dagen weer op vrije voeten. In die omstandigheden werd deze keer achttien maanden effectieve gevangenisstraf en achthonderd euro boete gevorderd.

De verdediging pleitte dat Benmarzoug L. stal om te overleven. Volgens meester Anse Ghesquiere beseft hij wel dat hij voortaan op het rechte pad moet blijven. “Hij zou België verlaten en een plaats zoeken waar hij wel een toekomst kan uitbouwen.” Daarom werd voorgesteld om de straf te beperken tot de ondertussen ruim vijf maanden voorhechtenis. Door zijn vorige veroordeling is een straf met uitstel immers niet meer mogelijk.

De rechter doet uitspraak op 16 april.

The post Achttien maanden cel gevorderd voor diefstallen uit voertuigen in Assebroek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »