Stefaan Pennynck krijgt Prijs Cultuurraad uitgereikt

Uit handen van de vorige laureate Kathelijn Vervarcke mocht de Oostendse auteur, dichter, essayist en publicist Stefaan Pennynck (60) de Prijs Cultuurraad 2023 in ontvangst nemen. In het totaal waren er 14 genomineerden.

De laureaat zelf werd voorgedragen door het August Vermeylenfonds Oostende en door Emile Smissaert. De laureaat is bureaulid van de Cultuurraad en coördinator van de Deelraad Kunst en Erfgoed. Verder is hij actief in verschillende werkgroepen, zoals de inventaris koloniale sporen in Oostende. Hij is lid van de Raad van Bestuur van de Vereniging West-Vlaamse Schrijvers en eindredacteur van hun maandelijkse nieuwsbrief. We zien v.l.n.r. schepen Plasschaert, bureauleden Freddy Decoo en Bob Sinnaeve, Stefaan Pennynck, bureaulid Agnes Huwel, Prijs CRO 2022 Kathelijn Vervarcke en bureaulid Antoon Catteeuw. (ML/foto ML)

The post Stefaan Pennynck krijgt Prijs Cultuurraad uitgereikt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julifoor in Poperinge officieel geopend

Zaterdagnamiddag 6 juli werd de Julifoor, traditioneel een van de drukst bezochte van de Westhoek, officieel geopend met een rondgang van de Poperingse Harmonie St.-Cecilia. Dat gebeurde in het bijzijn van Spiderman en Ariël, waarmee kindjes maar al te graag op de foto gingen.
The post Julifoor in Poperinge officieel geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »