Participatiemoment over heraanleg op maandag 25 maart: “Voor groenere dorpskern”

Met het oog op vergroening wil het gemeentebestuur binnenkort de omgeving van de kerk, de school en OC De Hazebrug in Sint-Juliaan heraanleggen. Op een participatiemoment op maandag 25 maart zullen inwoners vier schetsontwerpen kunnen bekijken en er één uit kiezen.

Het gemeentebestuur schakelde studiebureau Buresco in om een ontwerp- en participatietraject uit te stippelen voor de dorpskern van Sint-Juliaan. “Het gaat om het geheel voor De Hazebrug waar het groen op de parking er niet meer zo ordentelijk uitziet, maar ook om de omgeving rond de kerk, de parking voor de kerk en de schoolomgeving”, zegt schepen van Participatie Laurent Hoornaert (TOPE8920). “Om dat ideale ontwerp te bekomen, organiseert het lokaal bestuur een participatiemoment onder de noemer #Wukpeisje.”

Dat participatiemoment vindt plaats op maandag 25 maart om 19 uur in De Hazebrug. “Er zullen vier schetsontwerpen voorliggen waaruit iedereen – nadat ze goed geïnformeerd zijn – individueel een keuze kan maken. Er zullen ook renders gemaakt worden om een visuele voorstelling te hebben”, vervolgt schepen Hoornaert. “Het participatiemoment is in eerste instantie voor de mensen van Sint-Juliaan, maar dat wil niet zeggen dat anderen niet welkom zijn. Iedereen kan zijn of haar mening geven over welke richting de opfrissing en verfraaiing van dorpskern moet uitgaan, zodat het ook een mooi uitzicht krijgt wanneer je er passeert langs de Brugseweg.”

Kostprijs

Een budget werd er nog niet voor uitgetrokken. “Nu is het nog niet mogelijk om daar een bedrag op te kleven. Dat zal pas gekend zijn wanneer de richting is gekozen en uitgewerkt wordt in een definitief ontwerp. Na het participatiemoment gaat de ontwerper aan de slag met de suggesties, voorstellen en meningen. Begin mei zitten we met de gemeenteraad on the move opnieuw in Sint-Juliaan en dan zullen we het uiteindelijke ontwerp kunnen presenteren.”

Vanaf wanneer de verfraaide dorpskern te bewonderen zal zijn, kan de schepen nog niet precies zeggen. “Misschien is dat al voor volgend jaar, afhankelijk van hoe ingrijpend de opfrissing zal zijn. Werken in eigen beheer kunnen snel uitgevoerd worden, maar als er met externe aannemers gewerkt moet worden, moet er ook aanbesteed en gegund worden en dan kan het langer duren.”

Inwoners vanaf 16 jaar die graag mee willen tekenen aan de nieuwe dorpskern kunnen zich inschrijven via www.lp.be/wukpeisje. Het participatiemoment op maandag 25 apart start om 19.30 uur in OC De Hazebrug.

The post Participatiemoment over heraanleg op maandag 25 maart: “Voor groenere dorpskern” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »