PADI SHOW-fotograaf Obi Carrein uit Wevelgem fotografeert al twee maanden in Laluka Safari Lodge in Zuid-Afrika: “Via mijn foto- en videografie wil ik de dieren een ‘stem én gezicht’ geven”

Op maandag 8 januari nam Obi Carrein afscheid van zijn ouders in de Normandiëstraat in Wevelgem voor een groots avontuur in Zuid-Afrika. Obi vertrok helemaal alleen naar het privaat safaripark, genaamd het ‘Welgevonden Reserve’ in de Laluka Safari Lodge in Zuid-Afrika op 12.687 km van zijn thuis. Op maandag 25 maart – 77 dagen later! – keert hij terug naar huis. Wat doet hij in Zuid-Afrika? En blijft hij lang in Wevelgem of staat er al een nieuw buitenlands avontuur in zijn agenda? We spraken met hem en stelden natuurlijk enkele vragen.

Obi (20) studeerde Humane Wetenschappen in het Sint-Aloysiuscollege in Menen. In september 2023 begon hij aan een eenjarige opleiding voor goudsmid, die hij voor dit avontuur drie maanden on hold zette. In zijn vrije tijd is Obi echter al gekend als fotograaf en videograaf. Die passie ontstond maar zo’n twee jaar geleden. “Ik fotografeer van alles, maar mijn voorkeur gaat naar natuur, cultuur en reizen. In 2022 ging ik naar Griekenland, Marokko (waar ik een foto maakte waarmee ik de derde plaats behaalde in National Geographic), Portugal en Tenerife. Vorig jaar ontdekte ik Zuid-Afrika, Namibië, Thailand en voor de Padi Show ging ik voor Cirque du Soleil eveneens naar Italië.”

© OBI © OBI

Hoe komt het dat je nu terug in Zuid-Afrika verblijft?

Obi: “De lodge in Zuid-Afrika deed een oproep via Facebook dat ze een ‘content creator’ nodig hadden voor drie maanden. Een journaliste die ook mee was naar Italië liet dat aan mij weten, want ze had dit bericht bemerkt op Facebook, en had hier zelf ook al geweest. Ik stuurde mijn CV en introductiebrief in. Er waren heel wat kandidaten, maar ik bleef telkens verder in de running. Uiteindelijk kozen ze voor mij wegens mijn ervaring met hotels en lodges in Afrika en ook omdat ik Zuid-Afrika al goed kende. In 2022 en ook in 2023 werkte ik immers al samen met diverse hotels en lodges in Zuid-Afrika en Namibië. Ik verblijf op 12.687 km van thuis. Je kan vanuit Zaventem een directe vlucht van 11 uur hebben naar Johannesburg en dan is het nog drie à vier uur met een taxi. Ik deed er echter 19 uur over. Ik vloog van Brussel naar Dubai en van Dubai naar Johannesburg. Ik verblijf in het privaat safaripark, genaamd het ‘Welgevonden Reserve’ in Zuid-Afrika. Ik werk hier drie maanden als videograaf, fotograaf en social media manager (Instagram en Facebook).”

© OBI

Je bent dus niet met vakantie en zit niet iedere dag met je vingers te draaien?

Obi: “Helemaal niet! Ik ben hier videograaf, fotograaf en social media manager. Ik maak de foto’s en video’s, bewerk ze en zet ze online op Instagram en Facebook. Daarnaast maak ik ook nog eens video’s en foto’s voor mijn eigen Insta, Facebook en TikTok. Dit in zowel het Engels als in mijn moedertaal het Nederlands.”

© OBI

Wat vind je van Zuid-Afrika?

Obi: “Dit land is PRACHTIG! Zoveel natuur, je hebt hier zoveel verschillende tinten groen, wat je in ons land spijtig genoeg niet meer ziet. De mensen zijn er super vriendelijk en behulpzaam. En het Afrikaans is zeer goed verstaanbaar. Zeker voor een West-Vlaming (lacht).”

© OBI

Wat zijn ter plaatse je mooiste ervaringen? En de minder leuke?

Obi: “De minder leuke waren de eerste paar dagen. Ik was enorm ziek geworden op het vliegtuig richting Afrika en voelde me heel ellendig. Ik was op dat moment ook alleen en kende nog niemand. Ik wou eigenlijk gewoon naar huis… Daarna maakte ik geen slechte momenten meer mee. Natuurlijk mis ik familie, vrienden en de mensen die ik graag zie, maar ik heb hier ondertussen eveneens heel leuke mensen leren kennen. Ik kom met iedereen zeer goed overeen. Laluka Safari Lodge is als een ‘tweede’ familie. Als mensen een unieke reis vol safari’s en mooie moemnten willen, maar ook tijd voor ontspanning, dan is Laluka het juiste adres. De bijna dagelijkse safari’s vervelen nooit en zijn altijd verschillend. Ik zag al zoveel dieren en ook van wel heel dichtbij hoor. Dat zijn momenten die ik nooit meer zal vergeten.”

Obi, samen met zijn maman Lindy en zijn opa Géry die op bezoek gingen. © OBI

Ik vernam dat je mama en opa ook een tiental dagen op bezoek kwamen. Wat deden jullie allemaal?

Obi: “Ik liet ze Kaapstad zien. En toen vlogen we naar Port Elizabeth. Die stad heeft nu een nieuwe naam Gqbergha en ligt zo’n 800 km verder. Daar namen we de auto en reden we nog eens 100 km binnenwaarts. Ik heb daar namelijk een contact die een lodge bezit en safari’s aanbiedt. Ik wou dat mijn opa en mama ook die kant zagen van Afrika. De wilde, maar mooie natuur. Ik zorgde ervoor dat we gratis accommodatie hadden en een gratis safari. Ook maakten we een gratis wandeling met wilde giraffen. Je zoekt de giraffen met de auto. Als je ze vindt, benader je ze te voet. Echt magisch!”

© OBI

Je keert terug op maandag 25 maart. En wat dan? Een ‘normaal’ leven of blijf je een wereldreiziger?

Obi: “Ik blijf fotograferen, ook in België. Ik fotografeer ook huwelijksfeesten, andere feesten, videografie van real estate,… Ik maak ook al eigen juwelen, die je kan aankopen. Maar wat ik echt wil, is een balans vinden tussen thuis zijn, werken in eigen land en op reis gaan om unieke ervaringen vast te leggen. Ik wil die dieren een ‘stem en een gezicht geven’ via mijn foto- en videografie. In mei zal ik voor slechts vier dagen terug naar Afrika gaan. Een lodge waar ik vorig jaar werkte, vroeg mij terug als model. Die kans laat ik niet liggen. Van zodra ik thuis ben, hervat ik ook mijn duiklessen om dan uiteindelijk aan onderwaterfotografie te doen. Natuurlijk zet ik mij terug eveneens verder in voor de PADI SHOW, waarmee ik in de voorbije jaren ook al heel wat leuke momenten meemaakte. Trouwens, het is inderdaad ook een beetje via het contact van de PADI SHOW dat ik hier terug verzeilde. Was ik niet mee geweest naar Italië, dan leerde ik die journaliste niet kennen en hadden we nadien dus geen contact. Dat is geluk hebben.” (PADI)

© OBI

Volg Obi en zijn fotografie via [email protected] en Facebook Obi Carrein

© OBI © OBI © OBI © OBI © OBI

The post PADI SHOW-fotograaf Obi Carrein uit Wevelgem fotografeert al twee maanden in Laluka Safari Lodge in Zuid-Afrika: “Via mijn foto- en videografie wil ik de dieren een ‘stem én gezicht’ geven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »