Mathieu (30) combineert job bij Zoute Grand Prix met eigen dierenspeciaalzaak in Knokke

Hij zette luxehotel La Réserve in Knokke mee terug op de rails, is nu aan de slag als manager van het clubhuis bij de Zoute Grand Prix en tóch vindt Mathieu Maertens (30) nog de tijd om zich op een extra uitdaging te werpen: de uitbating van dierenspeciaalzaak Tom&Co in de Knokse Lippenslaan. “Voor mij voelt dit nostalgisch aan. Behalve dat ik een grote dierenvriend ben, werkte ik hier ook zeven jaar als jobstudent”, zegt Mathieu, die van plan is enkele vernieuwingen door te voeren.

Wat een dierenspeciaalzaak en de Zoute Grand Prix gemeen hebben? Sinds kort is dat Mathieu Maertens (31). “Of ik het voor mezelf niet té druk maak? Laat ons zeggen dat ik de 24/7 mentaliteit van vroeger mee heb genomen in het vervolg van mijn carrière”, glimlacht Mathieu. Met vroeger bedoelt hij zijn periode als COO bij het luxehotel La Réserve. Mathieu zette het hotel weer mee op de kaart en was lange tijd de rechterhand van de vroegere uitbater Eddy Walravens. Maar vorig jaar vond Maertens het tijd voor een nieuwe uitdaging. Enter de Zoute Grand Prix én dierenspeciaalzaak Tom&Co dus.

“Het valt zeker en vast te combineren”, legt Mathieu uit. “Voor de buitenwereld lijkt het misschien een vreemde keuze, maar voor mezelf is het dat allerminst. Ik ben een grote dierenvriend, maar vooral: tussen mijn 14 en 21 jaar heb ik hier als jobstudent gewerkt bij Tom&Co. Enkele jaren geleden kreeg ik de vraag al eens van de vorige uitbaters. Toen was het niet het moment. Nu vielen de puzzelstukjes wél in elkaar. Het voelt een beetje als thuiskomen.”

Zélf dagelijks dierenvoeding en -accessoires verkopen zal Mathieu in principe niet doen. Daarvoor rekent hij op zijn vaste equipe die 7 op 7 ter beschikking staat van de klanten. “Ik sta in voor het management en de strategische beslissingen. Zeg maar de richting die we met de winkel willen uitgaan”, legt de uitbater uit. “En ja, het is zeker de bedoeling om mijn eigen accenten te leggen. Ik zit vol ideeën en kan niet wachten om ze verder uit te rollen.”

B2B

Zo richt Mathieu zich onder andere op B2B. Een simpel voorbeeld? Een samenwerking met hoteliers die klanten met een huisdier willen verwelkomen op een originele manier kan daarvoor op Tom&Co rekenen voor een op maat gemaakt pakket. Ook relatiegeschenken zijn een mogelijkheid. “Honden maken nu eenmaal steeds meer onderdeel uit van het gezin”, motiveert Mathieu. “Weet je, hospitality is altijd een rode draad geweest in mijn professionele leven. Of dat nu in het hotel was, bij de Zoute Grand Prix of hier. Mensen met de glimlach én deskundig helpen: dat is in alles de bedoeling. Ik heb vijf businessconcepten klaarliggen die we stap voor stap verder zullen uitrollen.”

Vrijdagavond bij de officiële openingsavond bleek alvast dat het enthousiasme groot is. Zowel bij de vorige uitbater, Mathieu àls de klanten. (MM)

The post Mathieu (30) combineert job bij Zoute Grand Prix met eigen dierenspeciaalzaak in Knokke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog pak erger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »