Loppemsestraat in Oostkamp kan voorlopig nog niet open: werken lopen vertraging op door slecht weer

De wegenwerken voor de herinrichting van de Loppemsestraat in Oostkamp, in opdracht van de provincie, lopen niet zoals gemeente het zou willen. Door onder meer het natte weer is tijdens de werken in het landelijke deel veel tijd verloren, waardoor het tot nu toe niet mogelijk was om de grachten aan te leggen.

Omdat de werken niet helemaal zouden stilvallen, heeft de gemeente aangestuurd op een andere aanpak. Aannemer Willemen startte de laatste deelfase van de werkzaamheden in de Loppemsestraat, het gedeelte binnen de bebouwde kom. Tussen de Loppemsestraat 10 en de Rustoordstraat wordt een nieuw wegdek aangelegd, voorzien van fietssuggestiestroken. Er wordt ook een verkeerspoort, een wegversmalling met groenzones, ingericht. De herinrichting zorgt voor een tunneleffect en doet de snelheid van de auto’s dalen.

Aan het voetpad en de parkeerplaatsen worden geen werken uitgevoerd, behoudens enkele kleine aanpassingen. De fietspaden tussen het kruispunt Fabiolalaan/Boudewijnlaan en de Azaleastraat worden van asfalt voorzien. Die werken worden ook uitgevoerd tijdens deze laatste deelfase.

Afhankelijk van het weer

De aanleg van de grachten in het landelijke deel kan pas na een lange droge periode verdergaan. Door de afhankelijkheid van het weer is het moeilijk een einddatum van de werken te bepalen. “Deze werken zouden in de loop van deze week terug opgestart worden, afhankelijk van de weersomstandigheden”, aldus de schepen openbaar domein Delphine Roels.

Maar de Loppemsestraat zal dus nog een langere tijd afgesloten zijn voor het autoverkeer. Fietsers kunnen nog altijd door. Een combinatie van auto’s en fietsers in het landelijke deel is niet veilig en daarom niet toegelaten. De Wilgenbroekstraat is geen veilig alternatief voor autoverkeer. De Wilgenbroekstraat ligt op het functioneel fietsroutenetwerk. Het is een druk gebruikte fietsroute door schoolgaande kinderen en als woon-werkroute. Bovendien leent de aanleg van de straat zich niet tot veel kruisend autoverkeer. De omleiding voor het autoverkeer via de Brugsestraat/Sint-Michielsestraat blijft dus tot het einde van de werken van toepassing. (GST)

Het verdere verloop van de werken kan je volgen op www.oostkamp.be

The post Loppemsestraat in Oostkamp kan voorlopig nog niet open: werken lopen vertraging op door slecht weer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendje van verongelukte Athena (18) in beroep tóch mee veroordeeld: “Hij mocht met opgefokte bromfiets niet op fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »