Is rijst in kookbuiltjes ongezond? “Microplastics hebben mogelijk negatieve invloed op gezondheid en milieu, wetgeving moet strenger”

Je kookt rijst beter niet in plastic zakjes, want dan komen er microplastics vrij. Die hebben vermoedelijk een negatief effect op onze gezondheid en het milieu. Microplastics komen vaak voor in de keuken. "Vernieuw je plastic snijplank daarom op tijd en gebruik beter geen overbodige verpakking, zoals rijst in kookbuiltjes," adviseert professor Toxicologie Mens en Milieu aan de UGent, Jana Asselman. De Europese wetgeving moet volgens haar strenger. 

Meer krantenkoppen in België

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde Crevits: “Dit zal ontzettend veel fysieke en mentale inspanningen vragen”

In amper drie weken tijd moet uittredend Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) afscheid nemen van haar beide ouders én schoonvader. Drie zware klappen om op heel korte tijd te verwerken, iets wat volgens Brugs rouwspecialist prof. Manu Keirse zelf voor de meest weerbare mens een haast onmogelijke opdracht is.
The post Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas”

Cindy Dewaele en Nico Hoste verhuren vanaf komend weekend een vakantiewoning in de Zonnebekestraat, vlakbij hun woning in Sint-Juliaan. In vakantiewoning ’t Goe Humeur kan je met 12 personen genieten van het prachtige uitzicht en de rust tussen de koeien.
The post Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

Sportdag gaat mis: leerling loopt schedelbreuk op

Tijdens de sportdag van het Atheneum Campus Louis Zimmer in Lier heeft een van de leerlingen een schedelbreuk opgelopen. Het incident vond afgelopen maandag plaats tijdens een van de activiteiten. Daarbij liep de jongen hard tegen een muur aan, met zware gevolgen.

Lees meer »

Evy De Swaef riskeert elf jaar voor poging gifmoord op haar schoonmoeder: “Ik ga mijn onschuld volhouden voor eeuwig en altijd”

Voor poging tot gifmoord op haar schoonmoeder heeft het parket gisteren 11 jaar geëist tegen Evy De Swaef (35) uit Berlare. In een heel geanimeerde zitting voor de Brusselse rechtbank hield de vrouw met opgeheven hoofd en zonder verpinken haar onschuld staande. Al zijn er wel een aantal heel bijzondere eigenaardigheden in het dossier.

Lees meer »