Huis van het Kind organiseert Kindercarrousel op zaterdag 16 maart: “Namiddag vol creatieve workshops in De Braambeier”

Het Huis van het Kind organiseert op zaterdag 16 maart een namiddag Kindercarrousel in dienstencentrum De Braambeier. “Iedereen is welkom. Kinderen kunnen spelen en ouders kunnen iets drinken of zich laten informeren”, zegt schepen van Sociale Zaken Ellen Goes.

Het Huis van het Kind Damme-Oostkamp-Zedelgem organiseert al enkele jaren een Kindercarrousel. “Dat is een gezellige namiddag boordevol leuke en creatieve workshops. Iedereen is welkom op zaterdag 16 maart tussen 14 en 17 uur in dienstencentrum de Braambeier. De activiteiten zijn gericht op kinderen tot 12 jaar. Er kunnen eendjes gevangen worden, er is een photobooth en een Speel-o-Bus, er kunnen gelukspoppetjes gemaakt worden, er is een grimestand, de ballonplooier van Kip van Troje is er en de Multiplay Unicorn staat er om op te springen”, begint Ellen Goes, schepen van Sociale Zaken in Zedelgem.

Blotevoetenpad

Er staat nog veel meer op het programma. “De kinderen kunnen yoga uitproberen, er is een blotevoetenpad, er zijn reuzespelen en er zijn tal van creatieve workshops. Het zal echt de moeite zijn. Alle workshops en kinderanimatie zijn bovendien gratis. Inschrijven is niet nodig.”

Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders iets drinken aan de bar. “Ze kunnen zich ook laten informeren bij de stand van Het Huis van het Kind over bijvoorbeeld kinderopvang, speelpleinwerking, enzovoort. Ook de bib en Ferm-kinderopvang zullen er met een stand aanwezig zijn. Iedereen is welkom.”

The post Huis van het Kind organiseert Kindercarrousel op zaterdag 16 maart: “Namiddag vol creatieve workshops in De Braambeier” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lokale weerman Tometeo voorspelt droog weer voor Izegem Koers (maar wellicht neerslag tijdens de afterparty)

Een voorspelling over de uitslag van de wielerwedstrijd doet hij niet, maar de lokale weerman Tometeo (Tom Dutoit) ziet op zijn weerkaarten dat het peloton vandaag geen regen over zich heen zal krijgen. Voor de afterparty, ook niet onbelangrijk voor de vele wielerfans en andere leutezoekers, zal het wellicht niet droog blijven. Maar dat zal niet beletten dat vele duizenden

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun

In het Zuid-Amerikaanse Costa Rica is Luca Van Peteghem (27) uit Ruddervoorde wereldkampioen obstakelrun geworden in de ‘short course’ en in de ‘long course’. Daarmee bevestigt hij zijn Europese tweede plaats en zijn vier Belgische titels.
The post Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »