Gentenaar Olivier Laurent komt na wereldtournee ook met Jacques Brel hommage naar Capitole Gent

In 2024 zal het 95 jaar geleden zijn dat Jacques Brel, misschien wel de belangrijkste artiest die België ooit gekend heeft, werd geboren. Op zaterdag 19 oktober brengt Gentenaar Olivier Laurent een unieke Brel hommage op het podium van de Capitole. . De fenomenale songs als “Marieke”, “Mijn Vlakke Land”, “Ne Me Quitte Pas” en “Voir Un Ami Pleurer” zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend. Olivier Laurent tourde met deze voorstelling al over heel de wereld, en staat nu voor het eerst in Capitole Gent.

Olivier Laurent klom al op zesjarige leeftijd op de Kiosk van de Kouter om er mee te zingen met de fanfare tijdens de bloemenmarkt. Jaren later maakte hij een voorstelling waarin hij verschillende imitaties deed van grote beroemdheden zoals Jacques Brel, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Andrea Bocelli… Een Tv-producer zag zijn Brel passage en zei tegen Olivier Laurent dat hij het met zijn bijzondere benadering van het Brel-repertoire ver kan schoppen. Na zo’n compliment zette hij extra in op Jacques Brel imitaties, en het was een schot in de roos. Hij verkocht zaal na zaal moeiteloos uit. Hij speelde meer dan 250 shows in New York, Dubai, Montréal, Beiroet, Nederland, Brussel, Oostende, Stockholm en Parijs. In de stad van het licht stond hij voor de allereerste keer met een Jacques Brel hommage in de legendarische zaal Olympia. Naast hem stonden daar andere Franse artiesten zoals Adamo, Joséphine Baker, Édith Piaf en internationale sterren zoals The Beatles, Nina Simone, Coldplay… Nu keert de Belgische stemmenimitator Olivier Laurent terug naar België.

Olivier Laurent: “Ik ben fier om nog eens in Vlaanderen op te treden. Naast het feit dat ik merendeels in het buitenland ben, voel ik me hier nog steeds het meeste thuis. Mijn familie en vrienden wonen in het Gentse, ik heb hier gestudeerd en gefeest en dat brengt veel nostalgie naar boven. Ik heb eerlijk gezegd wel meer stress om hier op te treden dan in het buitenland” grapt hij. “Mijn papa ging in de jaren ’60 met mijn mama kijken naar Brel in de Capitole. Hij was toen te veel aan het praten tijdens de show waarop de grote Brel hem op de vingers tikte “als het u niet aanstaat mag je vertrekken” ”. Het is één van de vele Gentse anekdotes die Olivier Laurent, tegenwoordig woonachtig in de Provence, weet te vertellen. “Capitole is ook een legendarische zaal waar al die chansonniers vroeger stonden. De zaal is dus ook zeer symbolisch voor mij als Gentenaar. Het is toch een stuk thuiskomen. Ik speelde nooit echt veel in Gent en nog nooit in Capitole. Ik sta eindelijk eens in een Gentse zaal en wat voor één”. De voorbije jaren stond Olivier Laurent verschillende keren in Kursaal Oostende, maar mag nu dus een thuiswedstrijd spelen op zaterdag 19 oktober.

Olivier Laurent in ‘zijn’ Gent. © Show-Time

Hij brengt als zanger samen met vier muzikanten (piano, accordeon, contrabas en percussionist) het verbazingwekkende verhaal van de muziek, de mens, en de ziel van Jacques Brel weer tot leven. Hij wordt gezien als de man om de nummers van Jacques Brel te vertolken. Olivier Laurent krijgt niet alleen zalen over de hele wereld stil, hij brengt de wereldberoemde chansons intens, persoonlijk en zorgt voor een unieke sfeer, net zoals Jacques Brel dat zelf deed.

Olivier Laurent woonde zelf lang in Gent, maar woont nu in het zuiden van Frankrijk. Vorige zomer was Olivier nog te gast in Vive Le Velo op VRT1, stond op de Gentse Feesten (Korenmarkt) en was hij te gast bij De Weekwatchers op Radio 2. (PADI)

Info en tickets: www.show-time.be

The post Gentenaar Olivier Laurent komt na wereldtournee ook met Jacques Brel hommage naar Capitole Gent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

(Miniatuur)paarden, pony’s en alpaca’s in het hart van Torhout

Op de traditionele paardenmarkt op zaterdag 29 juni in Torhout beslissen handelaars van ‘s morgens vroeg over de prijs van een paard. Naast de handel in paarden is er nog veel meer te beleven. Ga voor een ritje op een pony, een wandeling met een alpaca, een bezoekje aan de verschillende paardenrassen van miniatuurpaarden tot
The post (Miniatuur)paarden, pony’s

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »