Drukke muzikale maand in De Leest: Battle tussen ‘The Stones’ en ‘The Beatles’ en een newwavefuif

In de jaren zestig was het niet mogelijk om fan te zijn van beide iconische groepen, je was voor The Rolling Stones of een fan van The Beatles. Een tussenweg bestond niet. Vele decennia later lippen heel wat jonge gasten nu nog hun songs mee, zonder zich iets van die tweestrijd aan te trekken. En gelijk hebben ze, maar nu treden ze – toch hun tributebands – op vrijdag 22 maart samen op in De Leest. Beatles versus Stones dus. Een week later gaat Magik Events, organisator van dienst, de newwavetoer op.

“Je was in de jaren ‘60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Kiezen hoeft echter niet meer, op vrijdag 22 maart ontvangt Magik Events beide bands in Cultuurhuis De Leest. Het wordt ongetwijfeld een muzikale topavond”, zegt Matthias Leman, voorzitter van Magik Events.

The Beatles worden prachtig neergezet door The Heartclub Band met leden uit Izegem, Roeselare en Ardooie. Let It Be, Hey Jude, Lady Madonna, Helter Skelter, I Feel Fine… Met oog voor detail en heel veel liefde voor het origineel, brengt The Heartclub Band een wervelende show met alle hits en parels van The Fab Four. The Rolling Stones worden magistraal vertolkt door ‘(Not) The Rolling Stones’ uit het Verenigd Koninkrijk, één van de beste tributebands van de Stones. Vocaal en instrumentaal imiteren ze hun idolen fenomenaal en als je de leadzanger van deze band ziet optreden, denk je dat het de tweelingbroer van Mick is. Not The Rolling Stones hebben al menig festival en podium in Europa, het Midden-Oosten en UK plat gespeeld.

Deze tributeavond op vrijdag 22 maart 2024 is een zittend evenement. Tickets kosten 20 euro via www.magikevents.be. Er is ook een VIP-formule: Als VIP krijg je toegang tot de beste plaatsen in de zaal (rijen C-D-E). Tijdens de pauze worden de VIP’s verwend met een zeer verzorgd tapasbuffet en staan de mensen van het Cultuurcafé klaar om drankjes naar believen aan te reiken (Cava, wijnen, pils, fruitsap, frisdranken à volonté). Na de voorstelling kunnen de VIP’s nog een uur genieten van deze formule om wat na te kaarten en/of te netwerken. Deze formule kost 50 euro per persoon.

Newwaveparty op vrijdag 29 maart

Daarnaast kondigt de organisatie van de Pekkersfeesten op vrijdag 29 maart een ware ‘newwaveparty’ aan. “Cultuurcafé De Leest wordt omgetoverd tot een newwavetempel ter opwarming van de Pekkersfeesten 2024. We willen de mensen goed laten opwarmen voor onze schitterende affiche van de festivaldag van de Pekkersfeesten 2024 op zaterdag 29 juni, waar we opnieuw menig new wave en postpunk fans uit binnen- en buitenland zullen mogen verwelkomen”, zegt Matthias Leman.

DJ’s van dienst op de new wave party zijn DJ Warhoofd, DJ Swanny (The Black Cave) en DJ Fap Noir (Black Planet). Op die avond wordt een duoticket voor de Pekkersfeestenen een officiële Pekkersfeesten t-shirt verloot.

Tickets kosten amper 5 euro via www.magikevents.be of 7 euro aan de deur.

The post Drukke muzikale maand in De Leest: Battle tussen ‘The Stones’ en ‘The Beatles’ en een newwavefuif is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »