Cd&v verscherpt toon rond migratie: ‘Arbeidsmigranten moeten Nederlands leren’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Vrienden vrezen voor breuk tussen prins Harry en Meghan Markle: “Zelfs zijn verjaardag vierde hij zonder haar”

De Britse prins Harry (40) en zijn echtgenote, Meghan Markle (43), maken een moeilijke periode door. Vrienden van het koppel maken zich zorgen over een mogelijke breuk, nu duidelijk wordt dat ze beiden heel andere verwachtingen hebben van de toekomst. De Sussexen worden steeds vaker solo gespot. Dat blijkt goed voor hun reputatie, maar nefast voor hun huwelijk. “De kloof

Lees meer »

Netanyahu en Macron clashen: “Israël is helemaal niet opgericht door de VN”

In de Zuid-Libanese plaats Qana is een gezondheidscentrum geraakt bij Israëlische luchtaanvallen. Het dodental wordt geschat op tien mensen, maar dat aantal kan nog oplopen. Ongeveer vijftien mensen zouden gewond zijn geraakt. Intussen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron nadat die gezegd had dat Israël “opgericht is door de Verenigde Naties”. Volg alle

Lees meer »

“Ik wil nog lang op de planken blijven staan”: Nimay Verlinde maakt zijn musicaldebuut in VRIJDAG

Vanaf vrijdag 1 november brengt The Singing Facory de musical VRIJDAG over Amerikaanse school shootings in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Er staan ook enkele West-Vlaamse acteurs op de planken, onder wie Nimay Verlinde (18) uit Zillebeke.
The post “Ik wil nog lang op de planken blijven staan”: Nimay Verlinde maakt zijn musicaldebuut in VRIJDAG appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met speciaal vliegtuig bezorgde reuzenpanda’s zijn lichtpuntje in troebele relatie tussen China en Amerika

Op een vliegveld nabij Washington D.C. is dinsdag een bijzonder vliegtuig geland. Aan boord van de tot ‘Panda Express’ omgedoopte kist bevonden zich twee Chinese panda’s, bestemd voor een dierentuin in de Amerikaanse hoofdstad. De overdracht is bedoeld als diplomatiek gebaar van China richting Amerika en moet de relatie tussen beide landen verbeteren.

Lees meer »

Oekraïense gemeenschap in Brugge dankt Belgen door bloed te geven

Op maandagavond 7 oktober verzamelde een ruim aantal leden van de Oekraïense gemeenschap in Brugge aan het bloed- en plasmadonorcentrum van het Rode Kruis. Onder de noemer ‘verbonden door bloed’ willen de Oekraïners de Belgen, en meer bepaald de Bruggelingen, bedanken voor de opvang en de materiële hulp sinds de Russische inval in hun land.
The post Oekraïense gemeenschap

Lees meer »

Krant ‘Le Soir’ mag artikel over Vervierse lijsttrekker niet publiceren: “Zullen dit aanvechten met alle wettelijke middelen”

De rechtbank van eerste aanleg in Luik heeft aan de krant Le Soir verboden om een artikel over een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen te publiceren, zo maakte de krant zaterdag zelf bekend op haar website. Ze is bezorgd over “deze vorm van preventieve censuur en zal het aanvechten met alle mogelijke wettelijke middelen”, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe Trump 40 minuten lang op podium blijft staan terwijl muziek speelt: “Ik hoop dat het goed met hem gaat”

Een verkiezingsrally van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de strijdstaat Pennsylvania is afgelopen nacht op een vreemde manier geëindigd. In plaats van te vertrekken bleef de oud-president 40 minuten lang op het podium staan terwijl muziek speelde en de zaal langzaam leegliep. Het campagneteam van Kamala Harris was er als de kippen bij om het verhaal te spinnen en zei

Lees meer »