Bert Leyn, van chirurg naar drummer met de drumschool van Gino Kesteloot

Bert Leyn (48) uit Zwevegem was tot 2020 orthopedisch chirurg. “Na mijn opleiding deed ik 12 jaar heup en kniechirurgie, maar ik sta niet meer achter de geneeskunde zoals ze nu geleverd wordt. Technisch top, maar de menselijkheid is er volledig uit.” Na een carrièreswitch nam Bert drummen op en speelt hij zijn eerste nummers bij de hardrockband van zijn zoon Thomas (17).

Bert Leyn zei enkele jaren geleden het ziekenhuis André Renard in de Luikse stad Herstal vaarwel. De orthopedisch chirurg stond niet langer achter het beleid. “Op een bepaald moment zit je in een systeem. De patiënt wordt een nummer waarvoor je geen tijd meer kan maken om te luisteren. Buiten de operatie hebben zij wel de ziekte beleefd en stress ondervonden. Ik ben gestopt met mijn job omdat ik vind dat puur het operatieve geen manier van geneeskunde doen is.”

Na een tussenfase als tuinier om zijn hoofd leeg te maken, werd Bert projectleider in een tuinaanlegbedrijf in Wevelgem. Sinds drie weken werkt hij bij Pouleyn (Anzegems bedrijf voor poorten, ramen en deuren) op de dienst verkoop en planning.

“Ik waagde me vorig jaar in augustus aan de drumlessen bij Gino en dat was een ganse openbaring. Ik werd er direct hartelijk ontvangen.”

“Mijn zoon Thomas (17), een gepassioneerd gitarist, heeft zijn hardrockband ‘Endelost’ opgericht. Hij vroeg me of ik niet wou drummen. Ik had al gehoord van de drumschool van Gino Kesteloot, maar ik had schrik dat ik niet goed genoeg was om daar te spelen. Ik startte eerst elders met een halfuur per week. Na een zestal maanden kon ik nog steeds geen lied spelen en mijn motivatie ging achteruit. Ik had echter geïnvesteerd in een drumstel en vond het toch wel jammer om te stoppen. Ik waagde me vorig jaar in augustus aan de drumlessen bij Gino en dat was een ganse openbaring. Ik werd er direct hartelijk ontvangen. Gino is gepassioneerd in drummen en lesgeven en ik ben gevoelig aan passie, dat is heel besmettelijk voor mij. Binnen de 14 dagen speelde ik mee met Kortrijk Drumt.”

Bert volgt twee uur per week les bij Drumsessies Gino Kesteloot en speelt intussen al mee met nummers van de Foo Fighters, AC/DC, Queen en Arno. “Ik droom ervan om samen met mijn zoon te spelen. Nu zitten we nog in de beginfase, maar we spelen al enkele eigen creaties.”

The post Bert Leyn, van chirurg naar drummer met de drumschool van Gino Kesteloot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Forse daling afval op voorjaarsfestivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt donderdag uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter”, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »