Bende levert kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde”

Twee mannen en een vrouw uit Noord-Frankrijk riskeren voor de Brugse rechtbank tot vijf jaar effectieve celstraf voor drugshandel. De drie werkten voor een bende die op grote schaal heroïne en cocaïne leverde in onze contreien. De manier waarop ze tewerk gingen was opmerkelijk.

Tijdens een onderzoek naar drugshandel in Blankenberge kwam de politie Noord-Franse koeriers op het spoor die voor een bende heroïne en cocaïne leverden in West- en Oost-Vlaanderen. Observaties en telefoontaps wezen uit dat Clara O. (22) op vier maanden tijd liefst 116 keer in de regio opdook met vier verschillende wagens. Volgens het parket leverde ze in die periode liefst 2,3 kilo cocaïne en 14,5 kilo heroïne, vooral in de omgeving van Roeselare, Ieper en Kortrijk.

In holle ruimte

Op 26 april 2022 liep O. in Roeselare een eerste keer tegen de lamp met 18 gram cocaïne en 156 gram heroïne. “De drugs zaten verborgen in een brooddoos, die met magneten in een holle ruimte onder haar voertuig bevestigd waren”, verduidelijkte procureur Wendy Van Raepenbusch. “Bij haar arrestatie op 30 mei 2022 had ze 20 gram cocaïne en 55 gram heroïne bij.”

De vrouw uit Valenciennes weigerde aanvankelijk elke medewerking, maar ging in september 2022 toch tot bekentenissen over. Ze verklaarde dat ze via de berichtenapp Signal werd aangestuurd door medebeklaagde Fabio P. (28), in het milieu bekend als ‘Mehdi’. Ze ontving naar eigen zeggen 70 à 80 euro per dag om drugs te leveren. De vrouw riskeert nu 37 maanden effectief.

Centje bijverdienen

De advocaat van O. drong aan op mildheid en wees op de ruim vier maanden voorhechtenis. “Mijn cliënte zat in geldnood en werd in het uitgaansmilieu aangesproken”, pleitte meester Gregory Everaert. “Ze leefde van een werkloosheidsuitkering en wou enkel een centje bijverdienen. Vijf à tien keer verloor ze haar lading omdat de brooddoos tijdens het rijden open ging. Op die momenten verdiende ze niets.”

Voor dispatcher Fabio P. vroeg de procureur vijf jaar effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van 174.000 euro. “Hij begon als koerier maar werkte zich op”, aldus de procureur. De derde beklaagde, Benjamin X. (22), riskeert twee jaar effectief voor zijn rol als koerier. Zowel P. als X. kwamen niet opdagen voor hun proces. De uitspraak volgt op 8 april. (AFr)

The post Bende levert kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »