Robin Orins rijdt na pechseizoen voor kans om prof te worden

Al een drietal weken is het nieuwe wielerseizoen weer aan de gang voor Robin Orins. Na een seizoen dat er vorig jaar al in juni op zat, ziet alles er nu toch een stuk beter uit. Vorig weekend finishte hij als elfde in de Tour des 100 Communes in Frankrijk.

Vorig jaar opende Orins het seizoen heel goed, met een achtste plaats in Brussel-Opwijk. Daarna volgden nog veel ereplaatsen, met als hoogtepunten een tweede plaats in het BK tijdrijden en een derde plaats in Parijs-Roubaix U23. Echter, in de Giro Next Gen – zeg maar de Ronde van Italië voor beloften – raakte hij betrokken bij een zware val, met veel averij als gevolg. Daarna volgden nog wat gezondheidsperikelen en kwam er van koersen niet veel meer in huis.

“Na het BK in Putte zat mijn seizoen er volledig op. Deze winter heb ik me wel weer volledig kunnen opladen om er dit jaar voor te gaan. Ik ben nu laatstejaarsbelofte, voor veel renners is dat het ‘jaar van de waarheid’ met het oog op een overstap naar de profs. Dat is ook mijn ambitie, maar ik rijd niet echt met druk rond. Als ik weer hetzelfde niveau als begin vorig jaar haal, dan komt het volgens mij wel goed”, aldus de renner van Lotto-DSTNY Development Team.

Kijken naar klassiekers

Dit jaar begon alvast goed voor de Heestertnaar. In zowel de Classic Var als de tweedaagse Tour des Alpes-Maritimes finishte hij verdienstelijk als 27ste. In Brussel-Opwijk en de Tour des 100 Communes deed hij het nog wat beter, met respectievelijk een zestiende en elfde plaats. In die laatste twee koersen wist hij telkens een van zijn ploegmaten mooi af te zetten voor de sprint, maar een overwinning kwam er nog niet van.

“Het zijn vooral de klassiekers, die met stip aangeduid staan op mijn persoonlijke kalender, in het bijzonder Parijs-Roubaix op 7 april. In het najaar mik ik dan vooral op de rondes, zoals een Tour d’Alsace. Daarin zou het toch wel eens tijd mogen zijn voor een ritzege of een algemeen klassement. Het is wel spijtig dat er in de belofterondes weinig individuele tijdritten zijn, anders zou dat al een uitgelezen kans zijn om me in een mooie uitgangspositie voor het klassement te zetten”, aldus Orins. (RRK)

The post Robin Orins rijdt na pechseizoen voor kans om prof te worden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »