Protesterende boeren willen op 14 maart opnieuw haven van Zeebrugge platleggen, havenvoorzitter doet oproep aan politie om hard op te treden

De landbouwers komen opnieuw op straat, op 14 maart. Dat bevestigt Bart Dickens van Farmers Defence Force. Bovendien zullen nog meer acties volgen. Het is de bedoeling filterblokkades te voeren aan de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent. Antwerps havenschepen en voorzitter van de Port of Antwerp-Bruges Annick De Ridder (N-VA), is daar niet over te spreken: “Dit gaan we niet opnieuw laten gebeuren”, zo laat ze in een reactie weten.

“Ik heb begrip voor de ongerustheid van onze boeren, maar je gaat rond tafel zitten en onderhandelt. Dat heeft het merendeel van de boeren ook gedaan. Het is onaanvaardbaar dat na het gesloten akkoord een groepje radicalen zich opnieuw richting haven richt”, aldus De Ridder, die dreigt met gerechtelijk stappen.

“We zullen mee naar de rechtbank stappen indien nodig, identificeren wie de wet overtreedt (lees: wegen en bedrijven afsluit en doorgang van goederen en onze werknemers verhindert) en de schade maximaal verhalen op al wie onze haven als cruciale infrastructuur afsluit. Oproep ook aan het federale niveau, bevoegd voor politie, om dit keer wél op te treden.”

Door de havens te blokkeren willen de boeren erop wijzen dat het vooral de industrie is die stikstof uitstoot, en niet de landbouw. Landbouwers in heel Europa voeren al maanden actie. Die zijn vooral gericht tegen te strenge (Europese) milieuregels en dalende inkomsten.

The post Protesterende boeren willen op 14 maart opnieuw haven van Zeebrugge platleggen, havenvoorzitter doet oproep aan politie om hard op te treden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »