Noodnummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het noodnummer 1722 vanwege het voorspelde slecht weer. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Om overbelasting bij de hulpdiensten te vermijden, activeert de FOD Binnenlandse Zaken het nummer 1722. De meest rechtstreekse manier om brandweerbijstand te vragen is een digitale aanvraag via 1722.be indienen, maar in situaties die niet-levensbedreigend zijn kan ook het nummer 1722 gebeld worden.

The post Noodnummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen uitgesteld worden

De Europese Supercup in het vrouwenbasketbal tussen het Besiktas van Julie Allemand en het Fenerbahçe van Emma Meesseman moest woensdag wegens wangedrag van de Turkse supporters uitgesteld worden. De Europese basketfederatie meldde dat de wedstrijd donderdag om 16 uur (15 uur Belgische tijd) zonder publiek gespeeld zal worden.
The post KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen

Lees meer »

Ambitieuze plannen voor voormalig gouvernement op de Burg terug naar af: “Nieuwe eigenaar wil zuiver residentieel project”

De plannen met het gouvernementsgebouw op de Burg – met luxeappartementen, exporuimte en een rooftoprestaurant – zijn weer van tafel. De eigenaar die ze zou ontwikkelen, met toparchitect David Chipperfield, heeft het complex immers doorverkocht. “Dit is heel pril, dus we weten nog niet wat de nieuwe plannen zijn”, zegt schepen Franky Demon.
The post Ambitieuze plannen voor voormalig

Lees meer »

Oudste station van het land staat officieel te koop

De NMBS gaat officieel over tot de verkoop van het station van Tienen, het oudste stationsgebouw in België. Op belgiantrail.be staat de verkoop sinds vrijdag geafficheerd. Tot 10 januari 2025 kan een bod uitgebracht worden. Zoals eerder gemeld zal NMBS in geval van een verkoop loketten, een wachtzaal en toiletten in het gebouw behouden.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

WHO zet licht op groen voor test om mpox te detecteren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het licht op groen gezet voor een eerste test om mpox te detecteren. Die moet helpen om de huidige epidemie beter te bestrijden, stelt de organisatie. “Een vroegtijdige diagnose van mpox maakt een snelle behandeling en zorg mogelijk, zo kunnen we het virus onder controle houden.”

Lees meer »

Pop-up Immo Toro duidt op valkuilen: “Aankopen in Spanje volgt niet dezelfde deontologische code als België”

Wie droomt over een tweede verblijf aan de Costa Blanca kan tot eind oktober eens binnenspringen bij de pop-up van Immo Toro in Ring Kortrijk. Chantal Caby, erkend vastgoedmakelaar, woont al vijf jaar permanent in Spanje en waarschuwt voor de andere wetten en regels in de regio. “We zijn hier niet om te verkopen, maar we willen een belangrijk verhaal

Lees meer »

“Courtois kreeg doodsbedreigingen. Meer is er toch niet te zeggen?”: Ancelotti snoert Simeone de mond na controverse in Madrileense derby

De controverse rond Thibaut Courtois (32) in de Madrileense derby is nog niet gaan liggen. Want dit keer heeft ook Real-coach Carlo Ancelotti zijn zegje gedaan. Uiteraard steunt hij zijn doelman en countert hij de uitspraken van Atlético-trainer Diego Simeone: “Praten over Thibaut is wegkijken van het echte probleem”. Na de openingsgoal van Real reageerde onze landgenoot richting de Atlético-fans,

Lees meer »

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »