Louise (28) start met kledingzaak Atelier Cosette

Op vrijdag 1 maart opende Louise Wecxsteen (28) in de Kerkstraat haar eigen kledingzaak, Atelier Cosette. “Vroeger stond ik op de kermis, maar na de coronacrisis maakte ik de switch.”

Naast kleding voor kinderen en dames, zwemshorts voor papa’s en zonen van het merk Vendredi waarvan ze in België exclusief verdeler is en pyjama’s voor het hele gezin kan je bij Louise ook terecht voor decoratiemateriaal, kaarsen van het merk Mon Dada, gepersonaliseerde manden en diverse accessoires. Naast haar fysieke winkel hoopt Louise, die mama is van Cosette (3) en Julien (1), binnenkort ook een webshop te openen, zodat klanten 24 op 7 bij haar terecht kunnen.

Schietkraam

“Tot voor de pandemie was ik het vertrouwde gezicht van een schietkraam op de kermis”, vertelt Louise. “Toen corona kwam maakte ik een eerste switch en startte een kleinschalige webshop met de naam La Jolie. Bij La Jolie kon je onder meer terecht voor baby- en kinderkleding van 0 tot 10 jaar, kinderschoenen en -zwemkleding, maar ook voor bedankingsgeschenken, het personaliseren van kleding en het bedrukken van attributen. Toen Boutique Marie-Lou recent de deuren sloot en zo deze handelszaak in Kuurne vrijkwam was mijn interesse meteen geprikkeld en vond ik de tijd rijp om met een nieuw project van start te gaan.”

Tot maat 50

“In Atelier Cosette is kleding te vinden voor zowat alle leeftijden en zorg ik voor een concurrentieel aanbod tot maat 50”, zegt Louise. “Elke maand wordt ook ten minste één keer de collectie aangevuld met nieuwe spullen.”

Ondanks dat Louise, die voor kapster studeerde, pas haar zaak opende, is ze nu al volop bezig met ideetjes voor tijdens de Ezelsfeesten. Haar collectie wordt binnenkort ook aangevuld met oorbellen en handtassen. (BRU)

Atelier Cosette is elke dag open van 10 tot 18 uur, niet op zondag. Info: 0478 68 59 53.

The post Louise (28) start met kledingzaak Atelier Cosette is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie

De partij Groen heeft zijn kandidaten voor de provincieraadverkiezingen van 13 oktober voor het kieskanton Brugge voorgesteld. Lijsttrekker is het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck. Groen ijvert onder meer voor bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie.
The post Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd

René Totaert (92) en Nicole D’Haluwin (86) werden op het stadhuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Nicole is geboren in Kortrijk op 15 november 1937.
The post René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Politico­loog Carl Devos nu Vlaamse onderhande­laars reanimatie­po­ging opstarten: “Mahdi heeft de zwartepiet wel wat gezocht”

De Vlaamse raketcoalitie staat op ontploffen: de formatie leek dood na de bom van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, maar formateur Matthias Diependaele doet nu toch nog een reanimatiepoging. Hoe ernstig is de situatie? Is Mahdi de boeman of zijn er nog andere spelbrekers? En voor de zoveelste keer: krijgen we nu wél of niet een nieuwe regering voor de lokale verkiezingen.

Lees meer »

Jongensscouts verwelkomen meer dan 30 nieuwe leden

Jongens vanaf het eerste leerjaar konden zich zaterdag 7 september uitleven op de startdag van de jongensscouts. “We verwelkomden meer dan 30 nieuwe leden”, zeggen Siemen Delbecque en Jasper Ver Eecke van de groepsleiding. Jasper neemt hierbij de plaats in van Emmanuel Manhaeve, Siemen is groepsleider sinds 2022. “Wie graag kampen bouwt, de wildste constructies
The post Jongensscouts verwelkomen

Lees meer »

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dieven aan de haal met 5 meter hoog opblaasbierblik van Average Rob na BK Beerpong: “24 uur de tijd om het anoniem terug te brengen”

Zaterdag vond in het Lichtervelde het BK Beerpong plaats. Deze editie was een groot succes, ware het niet dat tijdens het evenement het grote opblaasbierblik van ‘Tout Bien’, het eigen bier van influencer Average Rob gestolen werd. “Het moet een doordachte operatie geweest zijn, waarbij enkele flauwe grapjassen de elektriciteit afkoppelden, de touwen en spanbandjes van het opblaasblik losmaakten, die

Lees meer »

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »