KMI waarschuwt voor hevige regenval, noodnummer 1722 geactiveerd

De komende dagen kan er hevige regen vallen in sommige streken, zo waarschuwt het KMI. In de provincies Luik en Limburg is daarom code geel aangekondigd. Het noodnummer 1722 wordt tijdelijk geactiveerd vanwege het voorspelde slechte weer. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 1.200 nieuwe inwoners in Wevelgem

Naar jaarlijkse traditie organiseerde het gemeentebestuur van Wevelgem een welkomstfeest voor alle nieuwe inwoners. Sinds 1 juni 2023 kwamen er 1.204 inwoners bij. Daarmee is het saldo opnieuw positief. Er kwamen meer inwoners bij dan er vertrokken. Op het feest kregen ze de gelegenheid om met elkaar en het bestuur kennis te maken, en ook
The post Meer dan

Lees meer »

Claude De Weirdt heeft een perfect rapport bij BS Geluveld

BS Geluveld heeft na het ontslag van coach Lieven Dheedene snel een nieuwe hoofdtrainer aangeduid. Claude De Weirdt zat voor het eerst op de bank in de thuiswedstrijd tegen Sparta Dikkebus en kan na drie wedstrijden in Geluveld een perfect rapport afleveren. Vorig weekend werd thuis de maat van SK Staden genomen. Het werd 3-1.
The post Claude De

Lees meer »

Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo

Kortrijk Spurs, de fiere leider in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft zich versterkt met Jackson Stormo, zo maakte de club dinsdag bekend.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Zak over hoofd, handen op de rug, spanbandjes errond, en telkens weer diezelfde vraag”: Robin Ramaekers en Stijn De Smet vertellen voor het eerst uitgebreid over aanval in Libanon

Het ene moment máákten ze nog het nieuws, het volgende wáren ze het nieuws: Robin Ramaekers (49) en Stijn De Smet (37), aangevallen, beschoten en mishandeld in Libanon. Een week ging voorbij, botbreuken werden in kaart gebracht, wondes verzorgd, kinderen geknuffeld, families gekoesterd, maar nu praten ze. Voor het eerst sámen – aan een ziekenhuisbed. Over zichtbare en onzichtbare littekens.

Lees meer »

Onze gemeenten krijgen ruim 17 miljoen euro extra: meer middelen Openruimtefonds naar West-Vlaanderen

Van 22.986.982 euro in 2024 naar 40.512.285 euro in 2029. Zoveel zullen de West-Vlaamse gemeenten vanaf 2026 jaarlijks krijgen uit het Openruimtefonds, goed voor een extra bedrag van liefst 17.525.303 euro. Zo wil Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) meer middelen naar gemeenten in landelijke gebieden laten vloeien.
The post Onze gemeenten krijgen ruim 17 miljoen euro extra: meer middelen

Lees meer »

Tobin Stroo is goud waard voor VV Westkapelle (3B)

Onder leiding van coach Johnny Lebegge en zijn trouwe assistent Ulrik Maertens prijkt de kustformatie op positie zes in derde provinciale. In een duel om duimen en vingers af te likken werd vorig weekend met 3-7 gewonnen in Handzame. Tobin Stroo speelde op zijn normale niveau: meesterlijk dus.
The post Tobin Stroo is goud waard voor VV Westkapelle (3B)

Lees meer »