Jaarlijks kaartweekend in Prizma Heilige Familie in Izegem

De ouderraad van Prizma Heilige Familie zet de kaarttafels klaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Naar jaarlijkse traditie verwelkomen ze iedereen die een kaartje wil leggen of gewoon wil genieten van een hapje of een drankje. De opbrengst gaat integraal naar de leerlingen van de school.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert de ouderraad van Prizma Heilige Familie op de Bosmolens opnieuw een kaarting. De leden van de ouderraad steken de handen uit de mouwen en voorzien allerlei activiteiten. “We organiseren de kaarting al jaren en we veranderen eigenlijk niks aan het concept”, vertelt Lies Buyse van de werkgroep kaarting. “We kaarten dus ook dit jaar opnieuw voor ontbijtproducten. Dat gaat van Cécémel tot choco en peperkoek. We hebben zeker iets wat je lekker vindt.”

Frietjes

De kaarting vindt plaats in de polyvalente zaal van de school in de Leenstraat 110. “We starten op vrijdagavond om 18 uur, en op zaterdag al om 16 uur. Kaarters zijn meer dan welkom, maar ook als je gewoon iets wil drinken, ben je aan het juiste adres. We voorzien ook frietjes, zodat onze gasten geen honger hoeven te lijden”, klinkt het.

“Een boekje van vier kaarten kost zes euro en dat is goed voor twee ontbijtproducten. Alle leerlingen kregen kaarten mee om te verkopen, maar wie gewoon langskomt op het kaartweekend kan ook kaarten kopen.”

Bingo

“We hebben geluk dat we jaarlijks op heel wat sponsors mogen rekenen en dat komt ook bij de kaarting goed van pas. Sowieso gaat de volledige opbrengst van ons kaartweekend naar de school en de werking. Meestal wordt extra pedagogisch materiaal aangekocht, of we doen onze duit in het zakje voor de vele activiteiten die georganiseerd worden voor de leerlingen.”

Er wordt niet enkel gekaart. Wie wil kan, ook deelnemen aan de bingo.

“We spelen op zaterdag elk uur een rondje bingo, dus ook daaraan kan iedereen deelnemen. We hopen heel veel mensen te mogen verwelkomen.”

(MV)

The post Jaarlijks kaartweekend in Prizma Heilige Familie in Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »