Bruno Lambert strikt ‘Boma’ als politieke peter

Bij Stip+ trekken de 29 kandidaten elk met een meter en peter naar de gemeenteraadsverkiezingen. En Bruno Lambert, die niet zonder ambitie naar de stembusslag uitkijkt, kon daarvoor iemand strikken die iedereen in Vlaanderen kent… Marijn

‘Boma’ Devalck.

Dat Bruno Lambert zijn debuut maakt in de Izegemse politiek, dat is al een tijdje geweten. Maar dat het menens is, mag blijken uit de peter die hij kon strikken voor zijn campagne. “Bij Stip+ krijgt iedereen een peter of meter waarmee er samen campagne wordt gevoerd. Ik kende Marijn Devalck al langer en ben er bevriend mee geraakt. Hij is natuurlijk bekend als Balthasar Boma, maar hij is sinds 2013 ook schepen in Brakel. Hij heeft ervaring zat in de politiek en hij onderschrijft ook de stelling dat op lokaal vlak de kleur, rang of stand niet van belang is, maar wel wat je wil realiseren. Democraten moeten zich verenigen om te besturen. Die manier van aanpakken, daar wil ik voor staan. Zonder kleur kleurrijk aan politiek doen. En als dat kan met een bekend gezicht als Marijn Devalck als ruggensteun is dat een extra troef. Het is de bedoeling dat ik hem uitspeel in mijn campagne.”

Halve eeuw Izegemnaar

Bruno Lambert (52), die met broer Bram opgroeide in de Trienhoekstraat waar zijn ouders nog wonen, wil zich ook volledig smijten. “Ik ben al meer dan een halve eeuw Izegemnaar. Ik werd vroeger al gepolst om me politiek te engageren, maar nu heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben. Met onze sterke tandem Kurt Grymonprez-Nadia Staes op kop geloof ik ook dat we voor een ommekeer in Izegem kunnen zorgen. Kurt is ook onze kandidaat-burgemeester. We zijn een stadspartij zonder kleur, we moeten ook geen rekening houden met hogere partijbelangen. Wij zijn er louter voor de Izegemnaars.”

In Brakel is Marijn Devalck onder meer schepen van cultuur en feestelijkheden. “Ik maak er geen geheim van dat ik ook graag schepen zou worden. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten, bij mij is dat marketing, communicatie en events. Op dat laatste vlak kan het in Izegem toch beter. Ik woon hier op Becelaers Hof, ik weet waarover ik spreek. En ik ben op een moment in mijn carrière gekomen dat ik daar tijd kan voor maken. Natuurlijk in combinatie met het Bierkasteel, waar ik nu aan de slag ben. De brouwerij blijft mijn topprioriteit, maar ook politiek wil ik dus mijn steentje bijdragen. We zullen met een lijst met heel wat sterke kandidaten naar de kiezer trekken. En straks zullen we ook in het straatbeeld aanwezig zijn, met stickers op onze wagens. Maar we schakelen straks met Stip-tv ook een versnelling hoger. Je hoort dus zeker nog van ons.”

The post Bruno Lambert strikt ‘Boma’ als politieke peter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »