Briljanten bruiloft voor Jacqueline en Roland

Op 31 januari 1959 traden Jacqueline Gryson (87) en Roland Mispelaere (87) in het huwelijk. 65 jaar later werden ze gevierd in de goederenloods, omringd door een vrolijke bende kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Jacqueline en Roland zijn beiden afkomstig van Wevelgem. Roland komt uit een muzikale familie, hij was al van jongs af muzikant en is dat gebleven. “Als jongeman speelde ik samen met broers Walter, Paul en Frans in een orkestje”, vertelt hij. “Geen idee hoe dat heette, ik weet zelfs niet of het een naam had. We speelden op de ‘stroate kermesse’ in de Nieuwstraat. Daar was ook café ’t Stationske waar achter de bar een mooi meisje de pintjes tapte. Ik kon niet ophouden om haar knipoogjes te geven en zo is het allemaal begonnen.”

Silver Song Quartet

Uit het huwelijk werden vier kinderen geboren (Martine, Nadine, Fabienne en Vincent). Daarop volgden acht kleinkinderen (Ann, Eveline, Aline, Nel, Joran, Emma, Lucas en Ruth) en vijf kleinkinderen (Nolle, Louis, Luna, Renée en Felix).

Terwijl ze haar handen vol had aan het gezin was Jacqueline ook naaister aan huis. Roland werkte als opnemer-technieker bij Belgacom. Beiden hadden daarnaast ook heel veel interesses. Roland speelde jarenlang bij ‘The Silver Song Quartet’, een ensemble dat dansavonden en bruiloften verzorgde. “Ik hield erg van boetseren, dat leerde ik in de academie”, vertelt Jacqueline. Haar beeldjes zijn een onderdeel van de woonkamer. “En ik heb groene vingers, mijn bloemen zaai ik zelf en geef ze een plaatsje waar ik ze kan zien.” Hoewel het koppel drukke bezigheden had, trokken de twee toch jaarlijks tweemaal op reis. “Lange tijd met de caravan, meestal naar de Franse Alpen”, zegt Roland. “Terwijl de kinderen skiles volgden gingen wij wandelingen maken. Later zochten we de warmte op en hebben we heel wat Spaanse eilanden bezocht.” Roland en Jacqueline wonen nog steeds in de Weggevoerdenstraat. Zo te zien staat ‘stil zitten’ nog niet in het woordenboek want de eerste voorzichtige zonnestralen waren meteen het sein om het gras voor de deur te maaien. (SLW)

The post Briljanten bruiloft voor Jacqueline en Roland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Federale regering gaat asielzoekers in hotels opvangen

De federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf hotels en twee opvangcentra onderbrengen. Dat staat te lezen in een nota van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) aan de ministerraad, waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht. In de hotels en opvangcentra moeten 728 vrouwen en kinderen onderdak vinden.

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.
The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toch twee jaar effectieve celstraf voor ripdeal in Oostende

De Brugse strafrechter heeft een 26-jarige Oostendenaar alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een ripdeal. De kompaan van Robin D. deelde zelfs een messteek uit aan het slachtoffer. De beklaagde kreeg van het hof van beroep een straf met uitstel, maar leefde zijn voorwaarden niet na.
The post Toch twee jaar effectieve celstraf voor

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »

Zelfs tijdens een zware aanval mochten de camera’s blijven draaien: Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »