Brian Defour en Mattis Tanghe scoren op BK indoor: “Genieten van prestatie”

De kampioenschappen van het indoor atletiekseizoen zijn afgewerkt. Terwijl Alexander Doom in Glasgow geschiedenis schreef, werkten de cadetten en scholieren op zaterdag hun BK af, de junioren en beloften zondag. AV Molenland haalde met cadet Brian Defour zilver in het hoogspringen en met belofte Mattis Tanghe brons op de 400 m.

Brian Defour heeft er een fantastische winter opzitten. De rijzige atleet had voor deze winter nog nooit een indoor hoogspringcompetitie afgewerkt, maar hij heeft nu allicht de smaak definitief te pakken. Hij kroonde zich eerst tot provinciaal kampioen, daarna werd hij derde op het Vlaams kampioenschap en afgelopen weekend pakte hij op een fantastische wijze zilver op het Belgisch kampioenschap. Dat deed hij bovendien met een nieuw persoonlijk record van 1m80.

“Ik had niet verwacht dat ik die hoogte zou springen. Op het West-Vlaams kampioenschap sprong ik 1m76 en daarmee verbeterde ik mijn persoonlijk record met maar liefst 14 cm. Op het Vlaams kampioenschap ging ik over 1m70 en bevestigde ik toch enigszins. Ik dacht dat die 1m76 een uitschieter was, maar bleek dat ik nog hoger kon.”

Het was een spannende competitie met op de juiste momenten de goeie sprongen. Zo ging hij bij zijn derde poging over 1m78 en daarna meteen bij zijn eerste poging over 1m80. “Op het moment zelf sta ik niet echt stil bij het belang van die sprongen. Ik ben dan volledig gefocust en denk niet te veel na. Achteraf kan je dan natuurlijk genieten van wat je gepresteerd hebt.”

Brons voor Tanghe

Mattis Tanghe zorgde op zondag voor een andere uitschieter door brons te pakken op de 400m bij de beloften. Hij liep naar een chrono van 48”50 en bleef daarmee amper 19 honderdsten boven zijn persoonlijk record. De 21-jarige Molenlander zette deze winter enkele serieuze stappen voorwaarts, maar kon door ziekte op het Belgisch kampioenschap 800m, twee weken geleden, de vruchten niet plukken van het harde trainingswerk. Toch kan hij met een Vlaamse titel en nationaal brons terugblikken op een mooie winter.

De overige Molenlanders die dit weekend op het BK in actie kwamen, keerden met gemengde gevoelens huiswaarts. Telmo Dekie liep als eerstejaars cadet nog naar een knappe 4de plaats op de 400m met een tijd van 56”17, terwijl oudere broer Tiago een mindere dag kende en met 52”52 13de werd op de 400m bij de scholieren.

Ook Lonneke Callens had haar dagje niet op de dubbele baanronde en finishte als 12de in een chrono van 62”75. Estelle Depypere, tenslotte, deed het uitstekend op de 60m, waarbij met 8”06 11de werd. Op de 200m werd ze, door een valse start, uitgesloten. (GD)

The post Brian Defour en Mattis Tanghe scoren op BK indoor: “Genieten van prestatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een gezondheidspunt

Stad Roeselare verkoopt de Prairie, een deel van de projectsite in de noordelijke stationsomgeving, aan een consortium dat er de komende jaren een unieke zorgsite zal realiseren met een nieuw woonzorgcentrum, maar ook assistentiewoningen en tal van aanpalende diensten. Tal van partners slaan hiervoor de handen in elkaar.
The post Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een

Lees meer »

Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons

De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.
The post Streekproductenmarkt

Lees meer »

Titelfavorieten SK Roeselare en RC Harelbeke kunnen niet winnen op openingsspeeldag in tweede afdeling

Op zaterdag werden in tweede afdeling VV A al vijf wedstrijden afgewerkt. Daarbij kwamen vijf West-Vlaamse teams in actie, enkel Jong Essevee kon winnend afsluiten. Kind van de rekening daar was SK Roeselare, maar ook die andere titelfavoriet RC Harelbeke kon niet winnen. De Ratten pakten wel alsnog een punt op het veld van FC Lebbeke.
The post Titelfavorieten

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Chaos bij VRT wordt alleen maar groter: hoe moet het nu verder? “Het krediet van de CEO is stilaan opgebruikt”

De kloof tussen het personeel en de top bij de VRT lijkt alleen maar groter te worden. Na het onverwachte ontslag van netmanager Lotte Vermeir – die bij velen op de werkvloer geliefd was – volgde het ganse weekend een welles-nietesspelletje tussen werknemers en directie. Tot zelfs open brieven uit drie hoeken, want ook tegenstanders van Vermeir roerden zich. Hoe

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »