Basisschool De Valke in Lichtervelde pakt uit met boekenbeurs

Basisschool De Valke organiseert op donderdag 28 maart een boekenbeurs, in samenwerking met kinderboekhandel Pardoes. Er is een ruim aanbod aan peuter- en kleuterboeken, leesboeken van AVI start tot 12+, informatieve boeken en doe-boeken.

In basisschool De Valke vinden ze lezen zeer belangrijk. “Je moet leerlingen weten te overtuigen dat je veel plezier kan halen uit het lezen van boeken, als je erin slaagt hen te laten ontdekken welke soort boeken ze graag lezen sta je al heel ver”, vertelt Sofie Taekels, lerares in het eerste leerjaar van De Valke.

“We doen ook heel veel om het leesplezier en niveau te bevorderen. Iedere klas heeft een uitgebreide klasbib met een groot aanbod leesboeken. Ook strips, doe-boeken, prentenboeken en informatieve boeken kan je er terugvinden. We gaan maandelijks naar de bibliotheek in Lichtervelde. Dan kan iedereen een boek naar keuze uitlenen.”

Kwartierlezen

“In onze school doen we aan kwartierlezen. We lezen vaak voor in de klas en organiseren steeds een leuke activiteit tijdens de voorleesweek. Dit jaar kwamen ouders en grootouders voorlezen. In maart organiseren we de jeugdboekenmaand. In de derde graad lezen de leerlingen een boek en maken ze over het gelezen boek een passende knutselopdracht met het boek als rode draad. De knutselwerken worden tentoongesteld aan de volledige lagere school en de leerlingen van de derde graad geven uitleg bij hun ontwerp. Kinderen met hetzelfde leesniveau gaan in kleine groepjes lezen in hetzelfde boekje met ondersteuning van een begeleider.”

Praktisch

“Pardoes biedt de mogelijkheid om een heuse boekenbeurs op school te organiseren”, zegt Sofie. “Alle kinderen kunnen de boekenbeurs ervaren zonder zich te moeten verplaatsen. Ook ouders kunnen langskomen om boeken te kiezen en bekijken.”

(JW)

De boekenbeurs vindt plaats op donderdag 28 maart van 15.30 uur tot 17 uur. Torhoutstraat 65 in Lichtervelde. Gratis toegang.

The post Basisschool De Valke in Lichtervelde pakt uit met boekenbeurs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »