Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir neemt Eternit opnieuw in het vizier: “Gedaan met de verantwoordelijkheid te ontlopen”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stuurt een ingebrekestelling naar Eternit en haar bestuurders. De N-VA-minister legt zich niet neer bij de deal die in 2014 tussen de producent van asbesthoudende producten en de Vlaamse overheid. Volgens Demir moet Eternit meer betalen om Vlaanderen asbestveilig te maken. Het geëiste bedrag wordt niet bekendgemaakt. “Gedaan met de verantwoordelijkheid te ontlopen”, klinkt het bij Demir.

 

Meer krantenkoppen in België

Lendeleeds-Argentijnse pater Dries Swinnen kwam mee naar België met paus Franciscus: “Ik reis straks met een gelukkig gevoel terug”

“Ik reis straks met een ongelooflijk gelukkig gevoel terug naar Argentinië”, zegt de 85-jarige pater jezuïet Dries Swinnen, die in Argentinië woont en daar een jeugdvriend en confrater was van de paus toen hij nog als Jorge Bergoglio door het leven ging. Zijn ouders zijn vele jaren geleden vanuit Lendelede naar Argentinië uitgeweken. De pater mocht het hele bezoek van

Lees meer »

270.000 euro Vlaamse subsidies voor bouw nieuwe jeugdlokalen: “Blij met steun van Vlaanderen”

Nog net op de valreep heeft uittredend Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle 1,54 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen in jeugdinfrastructuur. Daarvan gaat 270.000 euro naar het project van de vzw Sperregem Bouwt, die op het domein Sperregem aan de Bruggestraat jeugdlokalen wil bouwen en verbouwen voor KSA ’s Gravenwinkel en KSA Marie Mo. “We zijn enorm blij met deze

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Leerlingen organiseren pensioenfeest voor schoolhond Flack, mét taart: “Hij bracht een ongeziene rust”

Het einde van een tijdperk in de havenschool VTI Zeebrugge. Na vijf jaar zal schoolhond Flack niet meer te zien zijn op de speelplaats of in de schoolgangen. Directeur Joke Knockaert introduceerde het dier om rust en kalmte te brengen. Gaandeweg werd Flack véél meer dan een schoolhond. “Voor een toets of examen kwamen leerlingen vaak Flack nog even strelen.”

Lees meer »

Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare

De winnaar van ‘Win je winkel’ is Eva Schacht. Zij opent in de Ooststraat op een toplocatie eind oktober Atelier Clash. “Deze prijs ontneemt mij het komende jaar heel wat kopbrekens in verband met marketing en publiciteit.”
The post Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marlène (70) sluit kapsalon in Vichte na 54 jaar: “Veel gelachen, maar er zijn ook traantjes gevloeid”

De cirkel is rond. Kapster Marlène Verraes (70) uit het Schaliënhof in Vichte heeft haar doel bereikt. Een rijkgevulde carrière van 54 jaar, waarvan 40 jaar haar eigen kapsalon en een voldaan einde op haar zeventigste. Een ‘geknipte’ job voor haar. “Geen enkele dag was er te veel aan”, zegt ze. “Mijn grote voldoening haalde ik uit mijn contente klanten

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77)

Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77) nodigden op zondag 29 september familie en vrienden uit in zaal de Zandberghoeve voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Marie en Marcel trouwden op 30 april 1974 in Brugge. Zowel Maria als Marcel zijn afkomstig uit een landbouwersgezin, zij uit Assebroek en hij uit de Spermalieweg in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Goose viert dit weekend z’n twintigjarig bestaan in stijl: “Even stilstaan, om er daarna weer voluit voor te gaan”

De legendarische Kortrijkse elektrorockband Goose, bestaande uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert, viert dit weekend op eigen bodem z’n twintigste verjaardag. De band heeft vele mooie momenten om op terug te blikken en wil dat in de komende periode uitgebreid doen. Dat doen ze met een show in de Lotto Arena, een compilatiealbum en een heus

Lees meer »

Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer nog meer lef in het voetbalspel te brengen”

Hoe belangrijk Dion De Neve (23) voor KV Kortrijk is geworden, blijkt ook wanneer hij er niet bij is, zoals vorige zondag tegen Union wegens een voetblessure die hij op training opliep. “Ik ben”, zegt hij, “mentaal sterker geworden.” Een gesprek over zijn progressie.
The post Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer

Lees meer »