Tabaksfee Marie-Loor krijgt eigen champagnecapsule

Een foto van Tabaksfee Marie-Loor Bossuyt uit Geluwe op een champagnecapsule wordt alvast een collectorsitem. De unieke fles is zaterdag voorgesteld op de derde ruilbeurs van champagnecapsules in buurthuis De Kier. “Ik vind het een superleuk idee”, aldus de Tabaksfee.

“Het is wel tof en alvast een ervaring. Mijn gezicht op een champagnecapsule is alvast iets dat ik niet dagelijks meemaak en dat wordt een blijvende herinnering voor mij.”

“We organiseren twee ruilbeurzen in maart en oktober, en hebben ook een stand tijdens de zomerkermis aan de winkel Chicolat, van mijn echtgenote Kim”, zegt Sonny Ghesquière. “De volgende keer tijdens de zomerkermis pakken we uit met een capsule van de eerste eredame, in oktober dan de tweede eredame. We zijn van plan om dat elk jaar zo te doen. Het is altijd zoeken om die capsules te kleuren. Bijvoorbeeld afbeeldingen van gebouwen vallen statisch uit.”

De Tabaksfee is de dochter van Demsey Bossuyt van restaurant A L’Os in het begin van de Groenesprietstraat in Geluwe. “Het valt super goed mee”, zegt Marie-Loor. “De kerstparade eind december was een belevenis. Nu kijk ik vooral uit naar de grensoverschrijdende Tabaksstoet op Hemelvaart donderdag 9 mei. Hopelijk is het die dag mooi weer. Het is voor ons een kalme periode geweest maar de activiteiten komen stilaan op gang.”

De champagneflessen zijn voor 27 euro te koop in Chicolat.

The post Tabaksfee Marie-Loor krijgt eigen champagnecapsule is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde editie van Tuimelaere Classic

Wielerclub De Blauwe Tornado’s organiseerde de derde editie van de Tuimelaere Classic. Langs de Oude Heirweg in Moorslede stonden verschillende wielerwedstrijden op het programma. De organisatoren openden ook een zomerbar. De koersen kaderden binnen de wedstrijden van de Landelijke Wielrijders Unie. In totaal waren er drie verschillende wedstrijden. De voorbije jaren werd Anna Grymonprez, de
The post Derde editie

Lees meer »

Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

“Au revoir slecht weer, bienvenue Coely!” Het miezerige weer deerde de meer dan duizend aanwezigen op het terrein van Het Schippersweekend in Lauwe dit weekend niet. De openingsdag van het festival zette meteen de toon, en stoomde de festivalgangers klaar voor een weekend van muzikale euforie.
The post Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

Lees meer »

“Vind me op het nieuws”: ex-leerling (23) verschijnt dinsdag voor raadkamer nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt

Lees meer »

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »