‘Stagiair’ Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in musicalproductie ‘Hairspray’ in Antwerpen

Vanaf donderdag 14 maart tot 14 april presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Hasselt de eerste professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’. Niet enkel West-Vlaming Jérémie Vrielynck uit Deerlijk staat op het podium, maar ook ‘stagiair’ Joppe Dekoker (23) uit Heestert doet mee. Hij speelt Sketch in het ensemble.

Joppe kwamen we nog maar zelden tegen bij één of andere musical. De reden? Joppe is nog student en ‘Hairspray’ is zijn ‘stageplaats’. “Het is één van de eerste keren dat ik op een professioneel podium sta”, vertelt hij. “Ik speelde al mijn hele leven op amateurvlak bij ‘Arte del Sueño’ in Harelbeke. Ik besloot dan maar om mijn studies musical verder te zetten in het Conservatorium in Brussel. Tijdens de zomerperiode deed ik al mee aan ‘West Side Story’ in Brussel. ‘Hairspray’ is mijn tweede stageplaats, maar het is wel de eerste keer dat ik officieel op een podium kan meespelen in een Vlaamse musical.”

Zit dit al lang in je genen?

Joppe: “De liefde voor musical zit al van jongsaf in mijn bloed. Dat kreeg ik mee van mijn ouders. Ik studeerde ook al ‘Woord Kunst Drama’ in Brugge. Dan moest ik kiezen wat ik in de toekomst zou doen. Ik besloot een musicalopleiding te volgen, maar eerst wist ik niet dat ik dit in eigen land kon doen. Maar dit is mijn droom. Ik wil hier mijn échte job van maken.”

Snap ik wel, maar gemakkelijk is dit wellicht niet?

Joppe: “Dat is inderdaad niet gemakkelijk. Je moet er veel voor opgeven en veel tijd vrijmaken. Soms moet je eens je vrienden opzij zetten, zodat je verder kan doen met de opleiding die niet gemakkelijk is. Het is ook fysiek en mentaal soms heel zwaar. Maar uiteindelijk kom je er wel altijd terug door omdat je de productie ziet groeien. Ik had nog geen enkel moment spijt van mijn studierichting. Ik ben heel blij dat mijn ouders mij die kans gaven, maar op bepaalde momenten is het inderdaad niet evident.”

Joppe tijdens een repetitie van ‘Hairspray’. © PADI

Je studeert af in juni. Dan moet je werk zoeken. Zit je niet met angst dat je geen werk zal hebben?

Joppe: “Ja en nee. Ik deed al mee aan audities, waar ik nog niets kan over zeggen. Maar in ‘t najaar staat er wel al iets vast… Het is niet voor een superlange periode, maar het is toch al iets. Ik besef dat ik ook vaak een ‘neen’ zal krijgen. Misschien moet ik nog uitkijken naar een andere job? Ik zit daar niet mee in. Ik ben mij zelfs daarvan bewust en heb handen aan mijn lijf om te werken.”

Aan welk werk denk je dan precies?

Joppe: “Och, ik weet dat nu nog niet. Ik leer wel vlug iets aan. Twee jaar geleden werkte ik nog als vakantiejob in de logistiek in een woonzorgcentrum. Ik zie wel wat er op mij afkomt.”

Wat vind je van ‘Hairspray’?

Joppe: “Ik ben grote fan. Het is een thema dat nog altijd actueel is, maar ik amuseer mij rot om samen te werken met deze mensen. Dat is fantastisch. Er doen veel acteurs/actrices mee waar ik van jongsaf al naar opkeek, waar ik nu naast mag staan. Dat is heel interessant. Ik ben heel blij dat we dit verhaal kunnen vertellen en aan het publiek kunnen tonen. Het speelt zich misschien af in de jaren’ 60, maar het blijft actueel.”

Je studeert in Brussel. Ben je nog vaak in Heestert of omgeving?

Joppe: “Mijn mama woont in Heestert, mijn papa in Sint-Denijs. Het is nu toch wel al anderhalve maand geleden dat ik nog thuis ben geweest. Het is gemakkelijk om vanuit Brussel naar ergens te vertrekken met de auto, zoals naar deze repetities in Puurs. Vanuit Heestert is dat wel een verre verplaatsing. Ik mis de familie thuis wel een beetje, maar dat hoort bij mijn studies en toekomstig werk.”

Joppe Dekoker én Jérémie Vrielynck: twee West-Vlamingen die meespelen in ‘Hairspray’. © PADI

Hoe zie je uw toekomst?

Joppe: “Ik hoop dat ik enkele rollen mag spelen en béter kan worden. Ik wil het ook proberen in het buitenland, maar dat zal nog niet voor meteen zijn. Wat zou dat zalig zijn om aan zo’n grote productie te kunnen meewerken en op een gigantisch podium te mogen staan. Maar wees gerust, ik zal er wel mijn boterham mee verdienen. Als ik dit langzaam opbouw en het juiste pad neem, dan kan mij dat veel geluk opbrengen. Ik zie verder wat er op mijn pad voorbij komt. Wat ik qua aanbiedingen krijg die mij aanspreken, zal ik met beide handen grijpen.” (PADI)

‘Hairspray’, tickets via www.deepbridge.be

The post ‘Stagiair’ Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in musicalproductie ‘Hairspray’ in Antwerpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »