Schaar in gezondheidszorg, sociale voordelen en ook ambtenaren zijn pineut: Open VLD legt besparingen van 25 miljard op tafel

Zoals beloofd aan Europa wil Open VLD tegen 2029 een kleine 25 miljard euro besparen. Geld dat de liberalen bijeenkrijgen door een flexibeler arbeidsmarkt en 450.000 nieuwe jobs, maar ook door de schaar te zetten in de gezondheidszorg en sociale voordelen. Ook de ambtenaren zijn de pineut.

 

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »