Rien Denolf en Brent Deklerck gaan naar EK trampoline in Alkmaar: “We springen ook synchroon”

Rien Denolf en Brent Deklerck van WIK Oostende maken op woensdag 13 en donderdag 14 maart hun opwachting op de Dutch Trampoline Open World Cup in Alkmaar, Nederland. Dit in voorbereiding van het EK in april. Naast de individuele sprongen gaan ze voor het eerst synchroon.

Trampolinespringen is een olympische sport. Voor Rien Denolf (16) uit Bredene en Brent Deklerck (17) uit Sint-Andries Brugge wordt het binnen het nationale team samen hun eerste Europees kampioenschap bij de seniores. Brent nam individueel al deel aan een wereldbekerwedstrijd. Voor Rien is het nieuw.

“Het is mijn eerste jaar als senior, als junior was ik wel al op een EK”, vertelt hij. “Het is in de eerste plaats om ervaring op te doen. Daarna komt nog het Vlaams en Belgisch kampioenschap.”

Tijdens de krokusvakantie waren beiden op stage in Duitsland, om met de betere trampolinespringers te trainen en hun niveau op te krikken. Ook in synchroon. “Rien vroeg mij al lang om in die discipline te springen. Ik hield de boot eerst wat af. We sprongen enkele keren samen en dat leek nog te lukken ook. We gingen even hoog. Naast het individuele gaan we nu dus ook in synchroon naar die wereldbeker.” Omdat er nog een plaats vrij was, gaan beiden dit ook doen op het EK, van 3 tot en met 7 april in het Portugese Guimaraes.

Progressie

“We hebben samen al een eerste provinciale wedstrijd achter de rug, maar er is nog veel ruimte voor progressie”, vindt Rien. “Naast het individuele gaat de aandacht nu dus ook naar synchroon. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. We hopen zowel op het EK als de wereldbeker op een finaleplaats.” Brent knikt. “We springen een zeer stabiele reeks zodat we zeker tot tien sprongen geraken. Het is nu vooral een punt om de afwerking te verbeteren, zodat we meer punten krijgen en hopelijk een goede plaats kunnen bemachtigen”, aldus de Bruggeling die op het EK ook in de dubbele mini zal meedoen en hiervoor in zijn stad actief is bij Rust Roest.

[email protected]

The post Rien Denolf en Brent Deklerck gaan naar EK trampoline in Alkmaar: “We springen ook synchroon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop H&M valt tegen door slechte weer, aandeel krijgt klappen

Modeketen H&M heeft donderdag een waarschuwing uitgestuurd voor tegenvallende verkopen in juni als gevolg van het wisselvallige weer dat veel shoppers thuis houdt. Het Zweedse budgetmerk zegt ook dat het moeilijker wordt om zijn winstdoelstelling te halen. Het aandeel zakte tot 15 procent op de beurs in Stockholm.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »