Ierse referendum zegt ‘neen’ tegen meer gendergelijkheid: de rol van Ierse vrouw ‘aan de haard’ wordt niet geschrapt

De nee-stem heeft het gehaald bij de Ierse referenda over gendergelijkheid en een ruimere visie op het gezin. Dat zegt de Ierse premier Leo Varadkar. De referenda hadden tot doel om de grondwet te wijzigen.

 

Meer krantenkoppen in België

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »