Bekende vroegere ijsverkoopster Agnès Vandycke (86) uit Heule overleden

In de palliatieve eenheid Ten Oever in Kortrijk is Agnès Vandycke uit Heule in de late avond van donderdag 7 maart op 86-jarige leeftijd overleden. Ze was destijds bekend als ijshandelaar, samen met haar man Leon Devos, die in 1990 overleden is. Ze deed ook vele jaren een ijsronde met haar ‘crèmekar’.

Agnès Vandycke is op 29 novermber 1937 in Zarren geboren als dochter van een landbouwer. Ze trouwde in 1961 en kwam daarna in Kortrijk wonen om in de Sint-Rochuslaan een voedingswinkel open te houden.

Toen er in de buurt supermarkten opkwamen, schakelde ze met haar man over op een ijsgroothandel die ze in 1968 vestigden in de Kortrijksestraat in Heule in de vroegere bioscoop National. Ze verkochten ijs tot aan de kust en daar heeft Agnès jarenlang met een ‘leurbak’ en samen met studenten op het strand frisco’s en hoorntjes verkocht.

Agnès in haar geliefde ijskar.

Nadien heeft ze ook een ijsjesronde van soms zowat 100 kilometer gehad in de regio Menen-Wevelgem en ook Heule-Watermolen. In de winter werd het dan een soepronde. Ruim 20 jaar geleden verhuisde ze naar de Emiel Hullebroecklaan. Stilzitten was niet aan haar besteed en ze heeft dan nog tot eind 2022 thuiswacht en oppasdienst verricht voor senioren. ‘Moeder Vos’, zoals sommigen haar ook kenden, woonde in Heule graag de bijeenkomsten bij van Samana en Okra. Ze ging ook graag op familiebezoek. Zij was moeder van twee dochters: Monique (met Miguel Lecluyse, Zwevegem) en Christa (met Luc Descheemaker, Emelgem). Ze had één kleindochter.

De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 15 maart om 10.30 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule.

The post Bekende vroegere ijsverkoopster Agnès Vandycke (86) uit Heule overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »