Basisschool De Ark wuift leerkrachten Greet (61) en Luc (62) uit met spetterend afscheidsfeest: “Deze job veertig jaar lang met hart en ziel gedaan”

Leerkrachten Greet Vandermeersch (61) en Luc Calsijn (62) zullen hun laatste dag op basisschool De Ark niet vlug vergeten. Na een etentje met oud-collega’s werden ze onder begeleiding van de drumband van fanfare Nut en Vermaak en een delegatie van KSVK Maldegem naar school begeleid, waar een groot afscheidsfeest op het programma stond.

Na haar studies lager onderwijs ging Greet Vandermeersch begin de jaren tachtig aan de slag op De Kruipuit. Daarna trok ze naar De Ark in Strobrugge en sinds 1986 werkt ze bij De Ark Maldegem, waar ze ook zorgcoördinator was en de laatste drie jaar van haar carrière actief was als aanvangsbegeleider voor startende leerkrachten. “Lesgeven en kinderen helpen met problemen heb ik altijd heel graag gedaan”, zegt Greet, die met een heel goed gevoel terugblikt op haar carrière. “Ik kijk ernaar uit om wat meer tijd met onze kleinkinderen door te brengen, te lezen en het wat kalmer aan te doen”, klinkt het.

Blijven inzetten op kwaliteit

“Ik heb deze job veertig jaar lang met hart en ziel gedaan”, vertelt leerkracht Luc Calsijn, die op dezelfde dag als zijn collega Greet Vandermeersch met pensioen ging. “Het grootste deel van mijn carrière gaf ik les in het vierde leerjaar. Zowel met de leerlingen als de leerkrachten heb ik altijd een goede band gehad. Doorheen de jaren is er uiteraard veel veranderd. Zo kwam er voor leerkrachten veel paperassenwerk bij, wat niet bijdraagt tot de kwaliteit van ons onderwijs. Ook ben ik van mening dat leerlingen te veel gepamperd worden. De wereld waar ze later in terecht zullen komen, is immers geen speeltuin. We moeten blijven inzetten op kwalitatief onderwijs, zodat onze leerlingen klaar zijn voor de toekomst. Alles gebeurt vandaag de dag met de computer, maar soms is het niet slecht om nog eens terug te keren naar een aanpak waarbij echt geschreven moet worden, zodat die vaardigheid niet verloren gaat. Op dat vlak ben ik ook voorstander van drillen en herhalen”, vertelt Luc.

“Wat de plannen zijn, nu ik met pensioen ben? Ik zal zeker mijn bezigheid hebben. Zo kijk ik ernaar uit om wat meer tijd door te brengen met de kleinkinderen en mijn kinderen te helpen met allerhande werkjes. Verder zal ik nu ook meer tijd hebben om samen met mijn vrouw te fietsen en te wandelen, uit eten te gaan en eens een citytrip of ander reisje mee te pikken. Verder blijf ik ook actief bij KSVK Maldegem, waar ik sportief verantwoordelijke ben”, klinkt het.

The post Basisschool De Ark wuift leerkrachten Greet (61) en Luc (62) uit met spetterend afscheidsfeest: “Deze job veertig jaar lang met hart en ziel gedaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Kiana (22) is een van de laatste 70 finalisten van Miss België: “Ik kan nu eindelijk accepteren wie ik ben”

De 22-jarige Kiana Verstraete werd vorige maand tweede eredame Miss West-Vlaanderen 2025. Daarmee haalt ze de ronde voor de nationale preselectie van Miss België. “Een miss is meer dan schoonheid alleen. Ik beschouw mezelf ook als een oprecht, hardwerkend, intelligent en sympathiek persoon. Dus ik schat mijn kansen wel hoog in.”
The post Kiana (22) is een van de

Lees meer »

LIVE WK VROUWEN. Kopecky moet achtervolgen na moeilijk moment, Ghekiere wel nog mee met Vollering en Vos

Vandaag gaat Lotte Kopecky in Zürich op zoek naar haar tweede regenboogtrui. Voor de uittredende kampioene is de wereldtitel reeds een afgevinkt doel op haar palmares en dat zou wel eens in haar voordeel kunnen spelen. “Het zorgt ergens wel voor een verlichting.” Rekent ze af met de Nederlandse brigade? En wie kroont zich in de elitewedstrijd tot wereldkampioen bij

Lees meer »

“We geloven best dat Rousseau zaterdag niet de intentie had om N-VA openlijk te schofferen, maar het is wel gebeurd”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

LIVE. Handbiker Hordies ziet Italiaan verder uitlopen: virtueel zilver, of wordt het toch nog goud in z’n laatste race?

Vandaag worden er op het WK wielrennen opnieuw regenboogtruien uitgedeeld. Om 10u starten de vrouwen junioren aan hun wegrit. Een uurtje of vier later is het de beurt aan hun mannelijke collega’s. Handbiker Maxime Hordies gaat in de H1-wegrit dan weer op zoek naar goud, nota bene in zijn laatste race. Komt er een nieuwe Belgische medaille? Volg het allemaal

Lees meer »

Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.
The post Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We

Lees meer »

Prinses Delphine maakt reclame voor make-up. Mag dat wel? “Zoveelste bewijs dat koning geen grip op haar heeft”

Wie dezer dagen door Instagram scrolt, komt daar mogelijks prinses Delphine (56) tegen. Als een soort royal influencer prijst ze daar het Belgische make-upmerk Couleurs de Noir aan, en heeft ze eveneens een samenwerking lopen met Mayerline. Officieel doet Delphine daarmee niets verkeerd, al roepen haar keuzes toch vragen op. “Haar gedrag staat haaks op de terughoudendheid die men van

Lees meer »

Promusica² brengt middeleeuwse muziek naar Paterskerk

Promusica² en Cultuursmakers brengen aanstaande zondag 29 september onder de noemer ‘Thiletum in Concert’ muziek uit de middeleeuwen en de renaissance naar de Tieltse Paterskerk.
The post Promusica² brengt middeleeuwse muziek naar Paterskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware luchtaanvallen op Beiroet, onduidelijkheid over toestand Hezbollah-leider: “Het blijft er erg stil over”

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd en veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Rechtbank beveelt psychiatrisch onderzoek Brugse exhibitionist (60): “Hij klopte naakt aan bij zijn onderbuurvrouw”

Een 60-jarige man uit Sint-Kruis moet zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor drie feiten exhibitionisme. Om na te gaan of hij wel toerekeningsvatbaar is heeft de rechtbank een psychiatrisch onderzoek bevolen.
The post Rechtbank beveelt psychiatrisch onderzoek Brugse exhibitionist (60): “Hij klopte naakt aan bij zijn onderbuurvrouw” appeared first on KW.be.

Lees meer »