Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf riskeert celstraf met uitstel en beroepsverbod omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde

De zaakvoerder van een koerierdienst uit Gistel riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar cel met uitstel en een beroepsverbod, omdat hij de lonen van zijn werknemers niet uitbetaalde. S.V. (46) stelde zijn koeriers bovendien in het zwart tewerk.

Volgens het gerecht zou S.V. (46) sinds 2020 liefst 53 werknemers in het zwart hebben tewerkgesteld. Van zeventien koeriers betaalde hij ook het loon niet correct uit. Daarnaast kregen 37 slachtoffers hun feestdagen niet correct uitbetaald, terwijl 31 koeriers hun overuren niet uitbetaald kregen. In totaal zou hij zo 51.270 euro aan lonen niet hebben uitbetaald.

V. werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten. “Hij is werkelijk met niets in orde”, foeterde arbeidsauditeur Evi De Clercq. “Er komen voortdurend klachten binnen bij de inspectie. Als hij niet in staat is om een bedrijf te leiden, dan moet hij ermee stoppen”. Naast een jaar cel met uitstel vroeg ze ook een beroepsverbod en de verbeurdverklaring van de niet-uitbetaalde lonen.

Het koeriersbedrijf van S.V. is intussen failliet. De veertiger werd ook persoonlijk failliet verklaard. Volgens de verdediging vallen de looninbreuken enkel aan de vennootschap te verwijten. “Mijn cliënt had ook heel wat problemen met zijn personeel”, pleitte meester Jan Dekersgieter. “Hij ontving vaak klachten over pakketten die niet werden afgeleverd.”

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de advocaten van de burgerlijke partijen. “Meneer maakt het proces van de slachtoffers”, fulmineerde advocaat Bart Bleyaert. “Feit is dat het faillissement er pas kwam ná de looninbreuken.”

De uitspraak volgt op 12 april. (AFr)

The post Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf riskeert celstraf met uitstel en beroepsverbod omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »