Terrorist Abdeslam in het ongelijk gesteld in Frans kort geding tegen zijn opsluiting in isolatie

De administratieve rechtbank van Melun, de hoofdstad van het departement Seine-et-Marne, bij Parijs, heeft vrijdag de veroordeelde terrorist Salah Abdeslam in het ongelijk gesteld in de kortgedingprocedure die hij aangespannen had. Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando dat de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde, verzet zich tegen zijn opsluiting in isolatie. 

Meer krantenkoppen in België

Trump keert terug naar plek waar op hem is geschoten en roept vriend Elon Musk op podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdag teruggekeerd naar Butler (Pennsylvania), de plek waar op hem werd geschoten. Hij noemde schutter een “kwaadaardig monster” en gaf zijn politieke tegenstanders nog maar eens de schuld. Elon Musk sprak de menigte ook toe en zei: “De beste karaktertest is zien hoe iemand zich gedraagt als hij onder vuur ligt”.

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Truckrun ten voordele van De Regenboog

Truckers voor Kinderen vzw organiseert de 31ste editie van de jaarlijkse Truckrun op zaterdag 5 oktober ten voordele van de kinderen van school De Regenboog. Elk jaar verschijnen ruim 120 tot 150 vrachtwagens aan de start om 14.30 uur en zij rijden een route van 65 kilometer. Dit jaar gaat het vanaf Koekelare naar Ichtegem,
The post Truckrun ten

Lees meer »

LIVE WESTERLO-BEERSCHOT (20u45). Opnieuw amok, of houden de bezoekende fans zich dit keer rustig?

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vanavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Zes arrestaties na aanslag met kalasjnikovs op Khaled (31), die vermoedelijk zelfs niet het juiste doelwit was

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten

Lees meer »

Ridders en jonkvrouwen bij KSA De Oostkapjes

Voor de startdag van KSA De Oostkapjes werd het grasplein voor de jeugdlokalen op de Valkaart even teruggebracht naar de middeleeuwen met een klein kasteel. De leiding had zich verkleed als ridders en jonkvrouwen om hun leden waaronder ook veel nieuwe gezichten te verwelkomen. “We mogen toch 20 à 25 nieuwe Oostkapjes verwelkomen. Op deze
The post Ridders en

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »