LIVEBLOG DARTS WIEZE. De weg richting 35.000 euro begint: Van den Bergh pas vanavond in actie, Van Put (14u) en Strobbe (15u30) vanmiddag al aan zet

De komende dagen strijkt het dartscircuit neer in ons land. Vrijdag, zaterdag en zondag vormen de Oktoberhallen in Wieze het decor voor de Belgian Darts Open. Niet alleen kersvers UK Open-winnaar Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker komen in actie, ook vier minder bekende Belgische darters staan op het podium in Wieze. Volg alles op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Mark Rutte beleeft eerste dag als secretaris-generaal van NAVO: “Niet ongerust over Amerikaanse presidentsverkiezingen”

De Nederlandse ex-premier Mark Rutte beleeft vandaag/dinsdag zijn eerste werkdag als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Hij volgt de Noor Jens Stoltenberg op, die tien jaar lang aan het hoofd stond van de militaire alliantie. Rutte stipte alvast zijn hoogste prioriteit aan: het bestendigen van de steun aan Oekraïne, en Kiev helpen een onafhankelijk land te blijven.

Lees meer »

Brugse youngsters spelen op tweede speeldag van Youth League 1-1 gelijk op bezoek bij Sturm Graz

De youngsters van Club Brugge zijn woensdagavond niet voorbij Sturm Graz geraakt op de tweede speeldag in de competitiefase van de Youth League. Club NXT U19 bleef in Oostenrijk steken op een 1-1-gelijkspel. Het is het tweede gelijkspel op rij voor blauw-zwart. Op de openingsspeeldag hield het Borussia Dortmund op 1-1.
The post Brugse youngsters spelen op tweede speeldag

Lees meer »

Buitenlandse Zaken plant hulp aan 100-tal Belgen om Libanon te ontvluchten – Stafchef Israëlisch leger: “We kunnen elke locatie in Midden-Oosten treffen”

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Inbraak met geweld, losse handjes en gedwongen groepsseks: hoe is het andere leden van Jackson-clan vergaan?

Hij stond bekend als the King of Pop, zij schitterde donderdagavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Michael en Janet Jackson waren altijd al de meest prominente figuren uit de familie, maar hoe gaat het met hun andere broers en zussen? Van een gigantische schuldenberg over huiselijk geweld tot tal van mislukte huwelijken: de overige Jacksons moeten zeker niet onderdoen voor

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »

Emirates verbiedt passagiers om te vliegen met biepers en walkietalkies na ontploffingen

Passagiers van Emirates mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als zij met de luchtvaartmaatschappij van of naar Dubai vliegen. Dit heeft de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten besloten nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon waren ontploft. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »