Lastige halve finale in beker voor Bevo Beobank Roeselare C

Zondag staat Bevo Beobank Roeselare C in de halve finale van de West-Vlaamse beker provinciaal. Daarin staat het tegenover VKt Torhout B, reeksgenoot en leider in Promo 1.

“Hopelijk wordt het een leuker duel dan de thuiswedstrijd ertegen in competitie”, lacht trainer-coach Anthony Vannieuwenhuyse (40). “In de heenronde stond Torhout niet volledig en konden we daar 1-3 winnen, maar in de thuismatch ertegen gingen we met zware 0-3-cijfers onderuit. Het belooft dus een moeilijke match te worden. Ze bewijzen al heel het seizoen dat ze er bovenuit steken. Maar we gaan ons uiterste best doen en hopelijk een goede match spelen. Dan zien we wel waar we geraken. Hopelijk zijn de supporters massaal van de partij in Schiervelde, waar deze halve finale afgewerkt wordt, om ons te steunen.”

Top drie

Na het bekerweekend ligt de focus weer op de competitie in Promo 1, waar Bevo C momenteel gedeeld vierde staat. “Het was in het begin nog wat zoeken, want er moest wat nieuwe meisjes ingepast worden. Maar het is een toffe bende met heel wat potentieel. Er waren inderdaad enkele mindere matchen waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk was, maar dat is eigen aan zo’n jeugdige ploeg zeker? Ons doel is de top drie en dat is nog altijd mogelijk. We zullen ons best doen om nog zoveel mogelijk te winnen, maar het seizoen is sowieso al geslaagd”, aldus Vannieuwenhuyse, die ook volgend seizoen actief blijft als trainer-coach. “Ik zit al heel mijn leven in het volleybal, het zou raar zijn om plots thuis te zitten.”

Darta

Afgelopen weekend liet de volleybalploeg weten dat het met Darta een nieuwe naamsponsor heeft gevonden, zowel voor de breedtesportclub Bevo Beobank Roeselare als voor de topsportclub Bevo Rekkenshop Roeselare, die volgend seizoen fuseren tot één club. Rekkenshop blijft trouwens een belangrijke shirtsponsor, met Beobank zijn er gesprekken. (SM)

Zondag 10 maart om 16 uur in Schiervelde: Bevo Beobank Roeselare C – VKt Torhout B.

The post Lastige halve finale in beker voor Bevo Beobank Roeselare C is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »