KFC Meulebeke legt zich neer bij degradatie: “De pech blijft duren”

Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft KFC Meulebeke nog een kans om de degradatie te ontlopen. De roodbroeken staan laatste met slechts zeven punten en vijf gemaakte doelpunten en een achterstand van vijf punten op de voorlaatste in eerste provinciale. Mathematisch is de redding in de resterende zeven matchen nog mogelijk, maar die hoop is ver weg.

“De pech blijft duren”, zegt doelman Chesney Samyn na de 0-7-nederlaag tegen WS Lauwe. “Trainers komen en gaan en tot overmaat van ramp is onze huidige trainer Rik Bouckaert wegens ziekte uitgevallen. Onze keepertrainer nam zijn plaats in want er was geen T2 meer. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, mag je van alles verwachten. Of we ons gaan redden is de vraag en rond nieuwjaar had het bestuur al te kennen gegeven dat hun ogen gericht waren op tweede provinciale. De ambitie om het dit seizoen beter te doen was er, maar ze hadden die toen moeten bijstellen. Dat en de moeilijkheden met trainers weegt op de spelers, maar toch bleven we ons best doen en de sfeer op het veld is nog altijd goed. Ik denk dat we nu pech genoeg gehad hebben. Nederlaag na nederlaag, het is om moedeloos van te worden.”

Zware cijfers

“Die nederlaag tegen Lauwe kon nog erger geweest zijn op een moeilijk te bespelen veld. De modder was zowat de twaalfde speler van KFCM, want een drietal bijna gemaakte tegendoelpunten bleven steken in de blubber. Gezien de toestand van het veld, mocht die wedstrijd wel uitgesteld worden. De nederlaag is niet alleen daaraan te wijten en onze (keeper)trainer doet het ook heel goed langs de lijn. De oorzaak ligt op een ander vlak. De volgende wedstrijd is op verplaatsing en ik zal daar hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn, want ik moet mij door een blessure laten vervangen. Daar weet ik na de scan meer over. Wat ik wel weet, is dat ik volgend seizoen terugkeer naar Lendelede”, besluit Chesny Samyn.

Zaterdag 9 maart om 19 uur: KSK Oostnieuwkerke – KFC Meulebeke.

The post KFC Meulebeke legt zich neer bij degradatie: “De pech blijft duren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

3e editie van triënnale Kortrijk start zaterdag: thema ‘After Paradise’ geeft hoopvol beeld van problemen na het paradijs

In Kortrijk start zaterdag de 3e editie van de triënnale. Dat is de driejaarlijkse openluchttentoonstelling. Het parcours is 5 kilometer lang en loopt langs 14 verschillende locaties, waar werken van internationale kunstenaars staan. Het thema van deze editie is ‘After Paradise’. Dat is de periode na het paradijs, waarin er veel problemen zijn. Maar de triënnale wil toch een positief

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »