Jongeman rijdt op velg met 2 promille rond: maand rijverbod en werkstraf

Een 24-jarige automobilist moet een werkstraf van 55 uren uitvoeren en een maand lang zijn auto langs de kant laten staan. Hij kon staande worden gehouden nadat hij op de velg van zijn auto rondreed met 2 promille alcohol in het bloed. Ondanks een lift van de politie toonde hij zich niet van zijn mooiste kant.

Op 6 december 2022 merkte de politie de auto van Maxime J. in Roeselare op omdat hij op de velg rondreed. De agenten schakelden hun sirene en zwaailichten aan. Tot twee keer toe maakte J. aanstalten om te stoppen, om evenveel keer toch opnieuw verder te rijden. Uiteindelijk kon hij toch langs de kant gezet worden. Hij wankelde en had moeite om zonder te struikelen naar de politiecombi te wandelen. Niet verwonderlijk, want hij bleek 2 promille alcohol in het bloed te hebben. Na de nodige formaliteiten bood de politie hem nog een lift aan.

“Maar tijdens die rit sloeg zijn gemoed om”, aldus de openbare aanklager. “Toen hij werd afgezet, schopte hij op enkele bloem- en vuilnisbakken. Hij werd dan maar bestuurlijk opgesloten.” De jongeman beseft zwaar in de fout te zijn gegaan, vroeg en kreeg een werkstraf. Voert hij die niet uit, dan volgt een boete van 1.600 euro. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij eerst moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. (LSi)

The post Jongeman rijdt op velg met 2 promille rond: maand rijverbod en werkstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »