Jongeman 3% invalide na machogedrag tijdens sportdag: klasgenoot krijgt gunst van opschorting

Een banale ruzie omwille van machogedrag op go-carts tijdens een sportdag in Diksmuide heeft voor een 20-jarige jongeman uit Oudenburg zware gevolgen. Na een puberale wilde rit op go-carts gaf hij zijn klasgenoot een harde trap op het hoofd. De jongen werd 3% invalide verklaard. De 20-jarige man komt weg met de opschorting maar moet wel 5.645 euro schadevergoeding betalen.

Het moest een leuke sportdag worden voor een klas van het zesde middelbaar van een school in Gistel. Vier weken nadat het nieuwe schooljaar begon trok de klas op 23 september 2021 voor de sportdag naar Diksmuide. Die verliep in stralend weer in een opperbeste stemming maar liep met een zware sisser en spoedopname af na een banale ruzie.

Wilde rit op go-carts

“De leerlingen leefden zich uit op de go-carts maar waren veel te wild aan het doen”, schetste de procureur. “De jongeman zat met twee vrienden op een go-cart, stak het slachtoffer meermaals voorbij maar hinderde hem daarbij. Toen die er genoeg van had en zijn beklag deed ontstond al snel een discussie waarbij vrienden van beide zijden mee deden. Er werd getrokken en geduwd en er vielen enkele klappen. Het slachtoffer werd daarbij door het groepje op de grond getrokken waarbij de 20-jarige man plots vanuit het niets een zeer harde trap uitdeelde op zijn hoofd. Een leerkracht die vanop afstand alles zag gebeuren getuigde later zelf bij de politie dat de impact bijzonder groot was.” Er moest onmiddellijk een ziekenwagen ter plaatse komen.

Drie procent invalide

De gevolgen waren ook niet min. De dader werd geschorst en van school gestuurd, maar het slachtoffer bleek ernstig gewond te zijn. “Hij werd door een arts drie procent invalide verklaard”, sprak zijn advocaat. “Vooral zijn schouder werd door de trap ook flink geraakt en daar heeft hij sindsdien een spanning die niet meer te verbeteren valt. We vragen een schadevergoeding.” Omwille van het feit dat het nu om slagen en verwondingen met blijvende invaliditeit gaat riskeerde 20-jarige jongeman uit Oudenburg een zeer strenge straf. Twee jaar cel is eigenlijk de minimumstraf voor de feiten maar omwille van zijn blanco strafblad en schuldbesef kon de rechter milder zijn. De jongeman kreeg dan ook de gunst van de opschorting, waarbij hij dus geen echte straf krijgt. Hij moet het slachtoffer wel 5.645 euro schadevergoeding betalen. (JH)

The post Jongeman 3% invalide na machogedrag tijdens sportdag: klasgenoot krijgt gunst van opschorting is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »