In de babbelbar van De Vleugels vind je misschien wel een liefje: “Onze bewoners moeten elkaar kunnen ontmoeten”

In De Vleugels in Klerken bij Houthulst wordt op woensdag 13 maart voor het eerst een babbelbar georganiseerd. “Dat is een initiatief van acht grote voorzieningen voor mensen met een beperking in West-Vlaanderen”, vertelt pedagoog Elke Billiet. In de babbelbar kan je vrienden maken, of misschien zelfs een liefje vinden.

“De babbelbar is gericht op het creëren van ontmoetingen tussen onze bewoners. We willen dit regelmatig organiseren, telkens in een andere voorziening in de buurt. In mijn groep merkte ik dat het voor bewoners niet gemakkelijk is om in contact te komen met anderen, het is voor hen heel moeilijk om vrienden of liefjes te vinden en die vrienden of liefjes te blijven zien.” Daarom werd bij andere voorzieningen de vraag gesteld of ook zij dat zo voelden. “We hadden al samengewerkt met De Lovie, die al een soortgelijke basis voor gemengde ontmoetingen had gelegd, en zo ontstond de ‘werkgroep gemengde ontmoetingen’. We zijn gestart met vijf voorzieningen en vormen intussen al een groep van bijna tien voorzieningen.”

Vergeet-mij-nietje

Mensen met een beperking krijgen in de babbelbar kans om elkaar op een toegankelijke wijze te ontmoeten. “Via een bandje zullen ze kunnen herkennen wie op zoek is naar vrienden en wie eerder op zoek is naar een liefje – ook deze mensen hebben recht op vriendschap en liefde. Er zullen een aantal activiteiten worden georganiseerd waaraan ze kunnen deelnemen, maar ze kunnen ook gezellig samen iets eten of drinken. Vinden ze iemand met wie ze een klik hebben, dan kunnen ze bij het afscheid een vergeet-mij-nietje meegeven aan die persoon, met hun contactgegevens erop.”

“Zo’n initiatief is een hiaat in de huidige hulpverlening. Dat merken we aan de inschrijvingen, nu al ruim honderd. Er zijn twee momenten: men kan inschrijven voor de namiddag van 13.30 tot 16.30 uur, en voor de avond van 17.30 tot 20 uur. Er wordt telkens afgesloten met een deejay, die het laatste uur voor een heuse fuif zorgt.”

De inschrijvingen voor deze editie zijn afgesloten, maar wie interesse heeft kan zich al inschrijven voor de volgende editie. (ACK)

The post In de babbelbar van De Vleugels vind je misschien wel een liefje: “Onze bewoners moeten elkaar kunnen ontmoeten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »