Dubbele opdracht voor VT Marke-Webis: “We zullen tweemaal op onze hoede moeten zijn”

Dit weekend staat VT Marke-Webis Wevelgem voor een dubbele opdracht. Zaterdag staat de topper in en tegen Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A op de kalender. Zondag kruist de ploeg van Jelle Nagels de degens met VT Welbi Pervol Ruiselede A in de halve finale van de West-Vlaamse beker Nationaal.

Vorige week verloor Marke-Webis pas voor de tweede keer dit seizoen. In en tegen Brabo Antwerp VT werd het 3-0 (25/15, 25/15, 25/18). “Dit was een midweek wedstrijd waar we niet klaar voor waren”, zucht Jelle Nagels. “Na het werk, in de file… maar dit zijn niet de hoofdredenen. We waren gewoon niet goed genoeg. We maakten nooit aanspraak op setwinst. Zondag tegen rode lantaarn Topsport School Vilvoorde kenden we minder problemen. 3-0 (25/15, 25/14, 25/22).”

Voorsprong behouden

“Dit weekend moeten we vol aan de bak willen we onze vijf punten voorsprong behouden in het klassement. Maar Stekene zal allesbehalve een hapklare brok zijn. Zij wonnen immers met 3-0 tegen Brabo Antwerp. In de heenmatch trokken wij met 3-0 (27/25, 30/28, 25/13) het laken naar ons toe maar dit ging allesbehalve van een leien dakje. Komt daarbij dat hun ploeg nu beter draait. We zullen top moeten zijn over de hele lijn. We willen voor het tweede jaar op rij de dubbel. In de beker moeten we voorbij Ruiselede dat aantreedt in derde nationale. Van onderschatting zal geen sprake zijn.”

“Wat als we kampioen spelen? Promoveren naar Liga A is geen optie. Bovendien is het, als we kampioen spelen, de tweede keer op een rij. Dit zou betekenen dat we moéten promoveren, al zijn daar tegenstrijdige berichten over. In ieder geval zou het belachelijk zijn mocht dit zo zijn en te degraderen naar een lagere reeks als we weigeren.” (ELD)

The post Dubbele opdracht voor VT Marke-Webis: “We zullen tweemaal op onze hoede moeten zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Lore en Raf zijn straks ‘Pauselijke dienaars’ in Koning Boudewijnstadion: “Zijn mijter aannemen zou tof zijn”

Once in a lifetime. Zo mag je het wel noemen wat Heulenaars Lore Warlop en Raf Delombaerde op zondag 29 september zullen beleven. Zij werden geselecteerd om in het Koning Boudewijnstadion op het podium te staan naast paus Franciscus als misdienaars bij de eucharistieviering. Met 14 zijn ze in totaal, twee per bisdom. Lore en Raf vertegenwoordigen dus het bisdom

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

“Ik was nog geen twintig toen ik mijn borsten liet vergroten”: nieuwe docu onthult hoe het er écht aan toe ging bij ‘Baywatch’

Wie een rood badpakje ziet, denkt ook vandaag nog steeds metéén aan ‘Baywatch’. De tv-hit uit de 90’s lokte heel wat kijkers, ondanks de erbarmelijk slecht geschreven plot. Toch werd niemand teleurgesteld, want daar was Pamela weer – blond, rond én in slowmotion. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. “Ik was nog geen twintig toen

Lees meer »

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »