Claudia Decaluwé, ex-zangeres van Sha-Na, zet als liberaal haar schouders onder Trots op Oostende

Claudia Decaluwé werd in de jaren ‘90 bekend als zangeres van Sha-Na, de bekende meidengroep. Ze trad toen bijna wekelijks op in Tien om Te Zien. Zo’n twintig jaar later vind je haar terug in Vincl’O, het restaurant dat ze samen met haar man Vincent Devries een jaar geleden opende. “Met mijn kandidatuur steun ik als liberaal graag Trots op Oostende. Ik wil mij graag focussen op cultuur en als ondernemer in het centrum heb ik ook bijzondere aandacht voor de mobiliteit,” zegt Claudia Decaluwé.

Claudia woonde een tijdje in het binnenland en na haar zangcarrière ging ze aan de slag in de horeca. Ondertussen woont ze al een aantal jaar terug in Oostende, op de Opex en was ze verantwoordelijke voor de Belevingsbrasserie van het Fort Napoleon. De Oostendse kiest er voor om de lijst van Trots op Oostende te steunen als liberale kandidate. “Ik ben al lang liberaal. Het voorstel van afgelopen week om een vrijwillige 48-uren werkweek mogelijk te maken vind ik logisch. Op vandaag zijn werknemers die meer willen werken verplicht om naar een andere werkgever te stappen. Zeker in de horeca zien we dit vaak. Mensen zoeken een extra werkgever waar ze dan een flexijob uitoefenen, in plaats van bij hun eigen baas wat extra te werken. Door de hoge belastingen op overuren is dat financieel niet interessant.“

Als Oostendse merkt ze op dat de afgelopen jaren in Oostende heel wat veranderd is met het nieuw bestuur. “Er zijn heel wat investeringen geweest in cultuur, denk maar aan de fotobiënnale, het podcastfestival en zoveel meer. Het is een thema dat mij enorm boeit en waar ik mij graag voor wil engageren. Als ondernemer in het centrum besef ik dat een verkeersluw centrum zijn voordelen heeft maar de bereikbaarheid blijft belangrijk. Een evaluatie dringt zich op, in samenspraak met inwoners en handelaars,” besluit Claudia.

The post Claudia Decaluwé, ex-zangeres van Sha-Na, zet als liberaal haar schouders onder Trots op Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Snoepwinkel ‘Lekkergoed’ in Sint-Eloois-Vijve opent binnenkort de deuren: “Kijken ernaar uit!”

Snoepliefhebbers opgelet! Tijdens de herfstvakantie opent snoepwinkel ‘Lekkergoed’ officieel haar deuren aan de Posterijstraat 30 in Sint-Eloois-Vijve. De zaakvoerders Sharon Biebuyck en Martijn Vermeulen, bekend van hun webshop, kondigen met trots aan dat hun gloednieuwe winkel binnenkort een feit is.
The post Nieuwe Snoepwinkel ‘Lekkergoed’ in Sint-Eloois-Vijve opent binnenkort de deuren: “Kijken ernaar uit!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE LIMBURG. Al coalities in Maasmechelen, Riemst en Leopoldsburg – Genkenaren wijzen Zuhal de weg terug naar Brussel met borden en stickers

Verschillende steden en gemeenten in Limburg hebben intussen al een nieuw bestuur. Onder meer in Maasmechelen, Riemst en Leopoldsburg is de zaak al beklonken. Op andere plaatsen zijn de coalitiegesprekken nog volop aan de gang. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

Professor familierecht over vader die ontdekte dat kinderen niet van hem waren: “Die 10.000 euro is omdat hij het pas wist toen ze 11 en 13 jaar waren”

12 jaar lang was Dieter* (46) trotse papa, tot hij ontdekte dat zijn kinderen níét de zijne zijn. Zijn voormalige echtgenote had ook na hun scheiding verzwegen dat hij niet de biologische vader was. De man kreeg een schadevergoeding van het Antwerpse hof. Zulke rechtszaken zijn evenwel geen unicum. Professor familierecht Ingrid Boone geeft toelichting bij deze en vorige zaken:

Lees meer »

Viktor Verhulst deelt stukje van z’n debuutsingle: “Work in progress”

Afgelopen zomer speelde Viktor Verhulst (30) meer dan 40 dj-sets, van Tomorrowland tot de iconische club Ushuaïa op Ibiza. Nu is het tijd voor een volgende carrièrestap: een eerste eigen single, uitgebracht bij het platenlabel van Dimitri Vegas & Like Mike. In z’n Instagram Stories deelde Verhulst een fragment van het liedje. “Ik zal de song voor het eerst testen

Lees meer »

Vzw voor sterrenkindjes Boven de Wolken viert mijlpaal

In 200 Vlaamse gemeenten is er nu een sterrenregister voor baby’s die doodgeboren werden. Die mijlpaal meldt oprichtster van de vzw Boven de Wolken Anneleen Fransen donderdag.
The post Vzw voor sterrenkindjes Boven de Wolken viert mijlpaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat als twee mensen een kindje maken voor iemand anders?

Ergens in november wordt in Limburg een jongetje geboren. Maar hij zal niet opgroeien bij de mensen die hem gemaakt hebben, wel bij een vriendin van het koppel. Omdat zij geen kinderen kan krijgen, hebben ze met drie deze vorm van draagmoederschap uitgewerkt. Maar ís het draagmoederschap als er geen enkele genetische band is tussen de wensmoeder en het kindje?

Lees meer »

Van moederhuis tot woonzorgcentrum:Sint-Camillus in Wevelgem viert 50 jaar

Een tentoonstelling met unieke foto’s vertelt de 50-jarige geschiedenis van WZC Sint-Camillus. Vele anekdotes werden verzameld bij de bewoners zelf, erevoorzitter Michel Deleu herinnert zich nog alles alsof het gisteren was. Via een audiotour begeleidt hij je doorheen de tentoonstelling.
The post Van moederhuis tot woonzorgcentrum:Sint-Camillus in Wevelgem viert 50 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sigaretje roken? Eerst pijpen”: celstraf voor homokoppel na grensoverschrijdend gedrag bij jobstudenten in Oostende

Een 49-jarige restaurantuitbater heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag ten aanzien van drie jobstudenten in zijn toenmalige zaak in Oostende. Zijn Duitse partner kreeg zes maanden cel met uitstel.
The post “Sigaretje roken? Eerst pijpen”: celstraf voor homokoppel na grensoverschrijdend gedrag bij jobstudenten in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coalitie tussen Vooruit en VOOR Koekelare krijgt vervolg

De Koekelaarse kiezer weet wie de komende zes jaar hun gemeente zal besturen: burgemeester Patrick Lansens en zijn Vooruit/Lijst van de Burgemeester tekende een coalitieakkoord met VOOR Koekelare. De twee werkten in de vorige legislatuur al samen, al wijzigt de schepenbezetting.
The post Coalitie tussen Vooruit en VOOR Koekelare krijgt vervolg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mooiste boom van Mechelen zijn er eigenlijk 2: “Grootvader plantte twee eiken dicht bij elkaar, het zijn onze ‘stam’-bomen”

De stad Mechelen heeft de mooiste boom verkozen en dat is een monumentale eik aan de Bleukenweg in deelgemeente Heffen. Eigenlijk zijn het 2 bomen die dicht bij elkaar werden geplant en zo zijn verstengeld tot 2 bomen met 1 kruin. "Mijn grootvader vond het altijd jammer dat hij ze te dicht bij elkaar had geplant", zegt kleindochter Els Lambrecht.

Lees meer »