Banale val trekt (even) een streep door droom van Erika uit Beveren

Een jammerlijk ongeval thuis zorgde onlangs voor ernstige gevolgen bij Erika Vanderper uit Beveren. Een gebroken glas sneed zowat alles door wat er stuk kan aan een elleboog: aders, pees, spier en zenuw. De vrouw staat nu voor een lange revalidatie en die komt – zoals wel vaker – eerder ongelegen.

Erika Vanderper (50) woont samen met haar partner Bart, dochter Oona en de pluszonen Simon en Maxim op de Kapelhoek in Beveren. Dit jaar leek haar droom werkelijkheid te worden. Erika, die jaren geleden een diploma pottenbakken haalde en die draad weer had opgepikt, startte als zelfstandige in bijberoep en zou dit jaar workshops pottenbakken geven. Donderdag 22 februari gaf ze haar eerste workshop in Elverdinge aan 14 enthousiaste cursisten. Tapasschaaltjes maken, kleine vaasjes,… Het viel geweldig goed mee en er lagen nog verschillende sessies vast.

Maar amper één dag later ging er een lelijke streep door die plannen. Vrijdag 23 februari was nochtans aangenaam begonnen. “Ik en mijn vriend waren gaan eten met vrienden en maakten het ‘s avonds thuis nog gezellig met een glaasje en wat muziek”, vertelt Erika. “Maar op een bepaald moment stond ik recht, wilde ik me omdraaien en moet ik ergens gehaperd hebben. Ik verloor mijn evenwicht en viel met m’n rug op een hoek van de salontafel.”

Dat had gewoon een blauwe plek kunnen worden, ware het niet dat Erika met haar elleboog heel slecht neerkwam op een glas dat op de salontafel stond. Het glas brak en de gevolgen waren meteen duidelijk. “Er was echt een bloedfontein, het spoot alle kanten uit”, beschrijft Erika. “Later hoorden we dat er twee slagaders doorgesneden waren. ‘Spuiterkes’, noemden ze die in het ziekenhuis.” Gelukkig hield Erika op het moment zelf het hoofd koel. “Ik ben vroeger nog in het Rode Kruis geweest, ik wist op zich wat ik moest doen: de wonde stevig toe duwen en m’n arm hoog houden. Ik ben dan op de grond gaan liggen en Bart verwittigde de hulpdiensten.”

Drie ambulances

Erika woont dichtbij de oprit van de E403, dus de ziekenwagen was er vrij snel. De ambulanciers checkten de wonde, stelden vast dat die ernstig was en rolden Erika op een brancard de ziekenwagen in. Waarna hun voertuig niet meer wilde starten… “Ze kregen de ambulance niet meer aan de praat en dus hebben ze een tweede ambulance moeten laten komen om mij op te halen”, beschrijft Erika. “Er kwam ook een derde ter plaatse, om de ambulanciers van de eerste ook terug op post te krijgen. Het was gelukkig nacht, het ging anders nogal wat bekijks gehad hebben!”

Alles kapot

In het ziekenhuis was er helaas geen goed nieuws. De wonde kon worden dichtgenaaid, maar de arts zag snel dat er meer aan de hand was: werk voor een specialist. Erika mocht naar huis, maar kreeg op zaterdag al meteen telefoon. De maandag erop werd ze geopereerd in Torhout. De operatie duurde 4 uur en bracht een zwaar verdict: àlles was doorgesneden. Twee slagaders, de zenuw, de pees én een spier. “Tijdens de operatie hebben ze een zenuw uit mijn pols ‘getransporteerd’. Het is nu hopen op een goed herstel, maar er is een kans dat er nog een operatie volgt en een garantie dat alles weer zoals voorheen zal zijn, is er niet.”

“Er wacht me hoedanook een serieuze revalidatie”, zucht Erika. Maar opvallend: ze verliest er haar moed niet bij. “Er komt een kinesist aan huis en ik ben de laatste tijd veel ‘linkse vaardigheden’ aan het aanleren. Tanden poetsen, een ritssluiting dicht doen,… En voor wat niet lukt, kan ik rekenen op m’n vriend, de kinderen en familie & vrienden. Ik zal alles doen om goed te revalideren en ik koester de hoop om in september weer met klei te kunnen werken.”

“Eigenlijk ben ik wel een gelukzak”, flapt Erika er op het einde nog ietwat verrassend uit. “Het kon veel erger geweest zijn en ik ben zo goed omringd. En ik heb voortaan alleszins een straf gespreksonderwerp voor feestjes!”, zegt ze. (Frederic Vansteenkiste)

Volg Erika via instagram.com/SerendipKeramiek.

The post Banale val trekt (even) een streep door droom van Erika uit Beveren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »