Abdeslam in het ongelijk gesteld in Frans kort geding tegen zijn opsluiting in isolatie

De administratieve rechtbank van Melun, de hoofdstad van het departement Seine-et-Marne, bij Parijs, heeft vrijdag de veroordeelde terrorist Salah Abdeslam in het ongelijk gesteld in de kortgedingprocedure die hij aangespannen had. Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando dat de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde, verzet zich tegen zijn opsluiting in isolatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas”

Op 4 oktober, Werelddierendag, zetten we graag onze huisdieren en andere beestjes in de kijker. Christine Bulckaen leeft echter altijd in een ‘Werelddierenjaar’, want haar liefde voor dieren vertaalde zich in 2016 toen ze een mishandeld kitten onder haar vleugels nam.
The post Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal

In de damesliga Ter Straeten zaalvoetbal in Varsenare werd de competitie voor dit seizoen uitgebreid naar zeven ploegen. Yellow Dragons is een nieuwkomer.
The post Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT. Op vier minuten tijd trekt Antwerp de stadsderby naar zich toe, Beerschot-fans gooien vuurpijlen het veld op

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot kijken elkaar in de ogen. Na een dominante eerste helft van de thuisploeg staat de Great Old 1-0 voor. Op slag van rust werd de dubbele voorsprong, op naam van Janssen, afgekeurd voor buitenspel. Beerschot heeft het niet onder de mat. De paars-witte fans houden zich vooralsnog rustig. Volg de derby op de

Lees meer »

Handgranaten in Kopenhagen en allerhande schietpartijen: Zweeds bendegeweld steekt steeds vaker de grens over

Het bendegeweld in Zweden sijpelt steeds meer door naar buurlanden Noorwegen en Denemarken. Handgranaten of schietpartijen, zelfs op klaarlichte dag: het zijn incidenten die steeds vaker opduiken. "Dit jaar zijn er al 25 keer minderjarige Zweden naar Kopenhagen gestuurd om er ‘klussen’ te doen, zoals een handgranaat gooien of om iemand neer te schieten", weet correspondent Jeroen Visser.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Zes arrestaties na aanslag met kalasjnikovs op Khaled (31), die vermoedelijk zelfs niet het juiste doelwit was

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit

Drie kandidaten komen bij deze verkiezingen uit voor een andere partij. Hugo De Bondt ruilde N-VA in voor Vlaams Belang, Matthias Vyncke ruilde Open VLD in voor N-VA en Dirk Rosson stapte van de socialisten naar PVDA over.
The post Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Gwendolyn Rutten niet bang voor afrekening na stoelendans tussen Aarschot en Brussel: “Voel me sterker dan 6 jaar geleden”

Voormalig Open VLD-voorzitter en burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten trekt zelfzeker naar de lokale verkiezingen. "Ik voel me vandaag sterker dan 6 jaar geleden", zegt ze tijdens een lokaal lijsttrekkersdebat. Eind 2023 keerde Rutten de nationale politiek de rug toe om zich volledig op het burgemeesterschap te werpen, maar een maand later trok ze alsnog terug naar Brussel als minister.

Lees meer »