Zulte Waregem stopt samenwerking met te informele jeugdtrainer (24): “Heel strikte, maar duidelijke regels en gedragscode bij de club”

Voetbalclub SV Zulte Waregem heeft in onderling overleg beslist meteen de samenwerking met een 24-jarige jeugdtrainer stop te zetten. De jongeman was aan de slag als trainer bij de meisjes U13 en hulptrainer bij de damesploeg. Hij had een tijdlang een relatie met een 17-jarige speelster en had te nauwe contacten met spelers en speelsters. “Hij had het moeilijk om de normen en waarden van een jeugdcoach te respecteren, maar er was geen sprake van zwaarwichtige feiten”, aldus verantwoordelijke en sportief coördinator van de Essevee Academie Joric Vandendriessche.

De jongeman was al drie jaar aan de slag als jeugdtrainer bij de club. Vorig jaar bij de jongens, sinds dit jaar bij de meisjes U13. “Vorig jaar had hij bij zijn evaluatie als werkpunt meegekregen dat hij meer afstand moest nemen van ouders en spelers”, vertelt Joric Vandendriessche.

“Het was allemaal wat te informeel. Als (jeugd-)trainer heb je een bepaalde leidersfunctie en moet de nodige afstand behouden worden. Daar had hij het moeilijk mee. De club voert daar een heel strikt beleid in. Met een duidelijk omschreven gedragscode voor coaches. Er zijn binnen de club ook drie API’s, aanspreekpunten persoonlijke integriteit.”

Strikt beleid

Het was bij een van die drie API’s dat er dit seizoen opnieuw meldingen over het gedrag van de 24-jarige jeugdtrainer binnen liepen. Onder meer van een ex-speelster en van de school die nauw samenwerkt met de club om spelers of speelsters te ondersteunen en op internaat op te vangen. “Na onderzoek bleek dat er opnieuw sprake was van te informele contacten. Bovendien bleek hij zonder ons medeweten een kortstondige relatie met een 17-jarige speelster te hebben gehad. De ouders van de speelster waren op de hoogte van deze relatie, maar de club dus niet. Voor ons een signaal dat er dus opnieuw met de grenzen van ons strikte beleid te los werd omgesprongen en de opmerkingen van vorig seizoen in dovemansoren waren gevallen. Die grenzen zijn de voorbije jaren in het licht van de maatschappelijke evolutie steeds strikter geworden. Dan leek het ons beter om de samenwerking stop te zetten, zodat de jongeman even alles op een rijtje kan zetten. We voeren nu eenmaal een heel streng beleid en de spelregels zijn voor iedereen op voorhand duidelijk. We willen wel benadrukken dat er van zwaarwichtige feiten, zoals aanrandingen of betastingen of sexting geen sprake was. In dat geval zouden we de politie ingelicht hebben en was het een heel ander verhaal.”

Normen en waarden

SV Zulte Waregem stelde ook vast dat de voorbije weken en dagen er steeds meer geruchten de ronde begonnen te doen en allerlei verhalen op de school, het internaat en de club begonnen te circuleren. “Te weinig normbesef in een leidende positie”, vat Joric Vandendriessche de kritiek op het functioneren van de betrokken jeugdtrainer samen. Het was een pijnlijke boodschap om mee te delen dat de samenwerking stopt, maar de enige juiste. Hij reageerde emotioneel.”

“Wij formuleerden voor alle duidelijkheid geen klacht”, vult directeur Ynte Weyts van de GO!-school voor secundair onderwijs Atheneum Groenhove aan. De school is erkend als officiële voetbalschool door Voetbal Vlaanderen om jonge voetballers van de Essevee Academie, een van de grootste van het land, te begeleiden. “Wel is er een continu en nauw overleg met de club, niet enkel op sportief vlak. Daar worden dergelijke zaken besproken.” (LSi)

The post Zulte Waregem stopt samenwerking met te informele jeugdtrainer (24): “Heel strikte, maar duidelijke regels en gedragscode bij de club” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »