Vrouwendag in CC Het Spoor met optredens en workshops

Op Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart organiseert het Huis van Welzijn in Harelbeke samen met vereniging ‘Sterke vrouwen, hier én daar’ een verrijkende avond gevuld met gratis optredens en workshops.

“Het evenement kwam er in het kader van ons project Sterke vrouwen, hier én daar in Marokko, op initiatief van Fatiha Amerdoul”, vertelt schepen Lynn Callewaert. “Samen met haar vereniging F&M Tamazirt, richtten we een school op in de regio waar haar man van afkomstig is. Vrouwen hebben daar niet dezelfde mogelijkheden als mannen.” Dankzij de uitwisseling van lokale expertise, kunnen vrouwen er leren meer zelfstandig te worden in hun eigen levensonderhoud.

Met het evenement hopen het Huis van Welzijn en Sterke vrouwen, hier én daar aan te tonen dat vrouwen elkaar versterken als ze zich met elkaar verbinden. De nood aan dergelijke projecten, is een missie die Callewaert maar al te graag op zich neemt. “Ik wil het verschil kunnen maken op vlak van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. We hebben al een lange weg afgelegd in België, maar sommige problemen zijn als lokaal bestuur lastig aan te pakken. De emancipatie van vrouwen hier en in het Zuiden was voor ons een mooie kans waarmee we wél aan de slag konden.”

Verschillend

De vrouwendag wordt een fusie van verschillende culturen, en brengt vrouwen gratis kennis bij over handige skills. “Een Palestijnse vrouw komt een maaltijd koken, waarvan de opbrengst naar slachtoffers van de oorlog in Gaza gaat. De workshops, die worden gegeven door lokale getalenteerde vrouwen, zijn heel verschillend en toegankelijk. Denk aan stijladvies, een make-up sessie, assertiviteitscursus, noem maar op.”

Ingrid Calland, voorzitster van Sterke vrouwen, hier én daar, is verrast door het aantal inschrijvingen. “De vrouwen zijn vol verwachting. Ze kozen bewust voor welke workshops ze willen bijwonen, maar zijn vooral ook benieuwd naar het gerecht”, aldus Calland. (EP)

Vrijdag 8 maart vanaf 18 uur in CC Het Spoor, Eilandstraat 6, Harelbeke.

The post Vrouwendag in CC Het Spoor met optredens en workshops is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

“Eén doel: Trump verslaan. Eén realistisch pad: Kamala.” Rijke donoren dreigen steun aan Biden stop te zetten

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »