Vrouw van Zelensky “te drukbezet” en weduwe Navalny “te moe” om State of The Union te bezoeken, maar er is meer aan de hand

Vannacht rond drie uur onze tijd geeft Amerikaans president Joe Biden zijn State of The Union aan het Congres. Daarvoor nodigde hij zowel Olena Zelenska, de vrouw van Zelensky, als Joelia Navalnaya, de weduwe van Navalny, uit, maar die pasten allebei. Respectievelijk wegens “te drukbezet” en “te moe”. Toch is dat niet het enige wat speelt.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Chiro Sellewie op kamp in Veldhoven

Sinds ‘mensenheugenis’ trekken de twee Chirogroepen uit Sellewie van 21 tot 31 juli op kamp. Ook dit jaar was dit zo en de groepen trokken naar het Nederlandse Veldhoven. Voor de verplaatsing werd de trein gekozen. Bagage en alle voorraden en uitrusting gingen in een grote vrachtwagen. “Wij hebben alles keurig voorbereid en de meeste
The post Chiro Sellewie

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden

In Antwerpen zijn drie van de zeven terreurverdachten die donderdag waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in ons land, aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket. De vermoedelijke terreurgroep zou gelinkt zijn aan ISKP, een tak van IS (Islamitische Staat), bevestigt het parket.
The post Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »