VBS Sint-Jozef plant eigen bos aan met 450 struiken en bomen

Ouders, grootouders en kinderen van VBS Sint-Jozef Leffinge bundelden hun krachten om maar liefst 450 struiken en bomen aan te planten, waarmee ze hun eigen schoolbos creëerden.

“De weergoden waren ons goed gezind bij het planten van onze struiken en bomen. Heel wat ouders, grootouders en kinderen kwamen hun eigen struiken planten. Houtsprokkels werden ingevoerd en de groene speelplaats werd hier en daar nog wat opgeknapt. Bedankt aan onze groenwerkgroep om alles in goede banen te leiden”, zegt directeur Bieke De Wulf vol enthousiasme. De VBS Sint-Jozef Leffinge is nu trotse eigenaar van een schoolbos en draagt op deze manier haar steentje bij aan een groenere wereld.

The post VBS Sint-Jozef plant eigen bos aan met 450 struiken en bomen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Food takeaway Im Aroi is nieuw in Wevelgem: “Cursussen gevolgd in Thailand”

Wevelgem is een eetgelegenheid rijker. Met food takeaway Im Aroi in de Kijkuitstraat 84 kan je sinds vorig weekend ook Thais eten in de regio. De uitbaters zijn Wevelgemnaar Andy Persyn (42) en zijn vrouw Piyarat (44), afkomstig uit Bangkok. Piyarat is dus een Thaise en volgde in Zuid-Oost-Azië verschillende kookcursussen. Ondertussen werkt ze ook al anderhalf jaar in een

Lees meer »

Themazitting met pluchen eekhoorn, verwaarloosde konijnen en stafford die leeft op brood, worst en koffie: “Dat schaap stond gewoon opeens in mijn wei”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Bergen van zand en zeewier en vis tussen de modder: veel schade na storm Helene in VS, dodental stijgt tot boven de 60

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opnieuw verder opgelopen. Het staat vast dat nu minstens 63 mensen om het leven zijn gekomen. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als

Lees meer »

Marijn Devalck treurt om Piet (60) na dodelijk motorongeval in Namibië: “We noemden elkaar ‘buurman’, maar we hadden echt een goede band”

Piet Lievens (60) uit Zegelsem (Brakel) is bij een avontuurlijke motorwedstrijd in het Afrikaanse Namibië om het leven gekomen na een val. Zijn overlijden gaat als een schok door de wereld van de motorliefhebbers. Ook zijn buurman en ‘F.C. De Kampioenen’-acteur Marijn Devalck vertelt over zijn speciale band met Piet. “Hij was een autoriteit. Niet alleen motorrijden, maar ook het

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »

Yentel wint vier tickets voor De Zonnegloed

Tijdens het evenement Feest in ’t Groen in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan konden de kinderen een aantal stempels verzamelen door aan activiteiten deel te nemen.
The post Yentel wint vier tickets voor De Zonnegloed appeared first on KW.be.

Lees meer »