Taterwater brengt ‘De broers Geboers’: “Vlaams theater pur sang”

Theater Taterwater brengt het tragikomische stuk ‘De broers Geboers’ van de bekende toneelschrijver Arne Sierens op 15, 16, 17, 22 en 23 maart in oc De Gildezaal in Handzame. De regie is in handen van Dries Dewulf en er staan slechts vijf spelers op de planken, dus dat wordt een theatraal huzarenstukje.

“We zijn met volle moed beginnen repeteren”, steekt hoofdrolspeler Stijn Jacobs (43) van wal. Hij woont langs de Staatsbaan in Handzame, is getrouwd met Annick Pauwelyn en is de uitbater van Realtime Systems.

“Ik heb het stuk in het verleden zien opvoeren door compagnie Cecilia met Sebastien Dewaele en Wim Willaert in de hoofdrol. Dat was een schitterende vertoning en we zullen ons beste beentje mogen voorzetten, want het is niet zomaar een komedie die op het lijf geschreven is van een amateurtoneelvereniging. Voor mij is het in elk geval een serieus pak tekst om vanbuiten te leren. Ik sta zowat het hele stuk door op de planken en laat ons zeggen dat ik na een repetitie, en dus ook een voorstelling, helemaal pompaf ben. Mijn personage moet zich het hele verhaal door opjagen en kwaad maken. Vloeken, roepen, schelden, het vraagt een serieuze inspanning van een mens.”

Marginaal gezin

“Het stuk schetst een portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak gezet wordt. Het is Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend, hilarisch, pijnlijk, aandoenlijk en hartverwarmend. Ik speel Marnix Geboers, die net vrijgelaten werd uit de gevangenis. Mijn vrouw is ervandoor, mijn moeder ligt in het ziekenhuis en mijn jongste broer Ivan, gespeeld door Laurens Vandewalle, verkleedt zich als vrouw en voelt zich niet goed in zijn vel.”

“Als vader Noël, vertolkt door Dries Uyttenhove, weer opduikt en mijn moeders nieuwe lief, de Rus Andreï, een rol voor Wouter Verschaeve, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij Marnix de stoppen door. Gelukkig is er nog de moedige mémé, gespeeld door Monique Coolman, die de boel probeert recht te houden”, besluit Stijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Drankencenter Rojo, Staatsbaan 48b.

The post Taterwater brengt ‘De broers Geboers’: “Vlaams theater pur sang” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »