Rotary Gistel pakt op 5 mei uit met Duck Fest in en rond de abdijhoeve: “Ideale namiddag voor gezin”

Zondag 5 mei strijken heel wat artiesten neer op het evenementenplein van de Abdijhoeve voor Duck Fest. Het nieuwe festival komt er in een organisatie van Rotary Gistel. De opbrengst gaat naar het Kinder Kansen Fonds. “Het doet ons bijzonder veel deugd dat zo’n organisatie voor onze stad kiest”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Op zondag 27 mei 2018 koos Rotary Gistel al voor Oudenburg om op ‘t Vaardeken aan de Abdijhoeve de eerste Duck Race te organiseren. Er werden zo’n 20.000 eendjes te water gelaten nadat de lucht opklaarde. Op de middag gingen die dag immers de hemelsluizen open en dreigde het evenement letterlijk in het water te vallen. Uiteindelijk konden de eendjes aan hun race beginnen en mocht het talrijke publiek genieten van optredens van De Romeo’s, Christoff en Lindsay.

Rotary Club Gistel kiest op zondag 5 mei een tweede keer voor Oudenburg om op en rond de Abdijhoeve een evenement te organiseren, deze keer onder de naam Duck Fest. “We combineren de Duck Race met een familiefestival voor jong en minder jong. De opbrengst gaat naar het Kinder Kansen Fonds”, vertelt voorzitter Kurt Depuydt.

Rotary Club Gistel kon voor het Duck Fest enkele bekende artiesten strikken: de KetnetBand, Pauline, Leez (zus van Metejoor), Aaron Blommaert, De Mens, Sylver, Black Box Revelation en Intergalactic Lovers. De dag wordt afgesloten met een afterparty met dj Viktor Verhulst. De deuren van het festival gaan open om 11 uur. De Duck Race start met de spectaculaire tewaterlating om 14 uur aan ‘t Vaardeken. De eendjes worden rond 15 uur verwacht aan de finish. Met de race zijn drie elektrische fietsen en drie gewone stadsfietsen te winnen.

Kinder Kansen Fonds

Het Kinder Kansen Fonds is een fonds dat hoort bij de Koning Boudewijnstichting (KBS) in de vorm van een schenkerskring en is een initiatief van Rotary Gistel vzw. Het fonds wil gelden werven voor projecten die het algemeen belang dienen, meer specifieke projecten die kinderen de mogelijkheid bieden met gelijke kansen zich te ontwikkelen en op te groeien. Het Kinder Kansen Fonds richt zich in eerste instantie op projecten voor kinderen in kansarmoede van 0 tot 12 jaar.

“Met Duckfest halen we ongetwijfeld het grootste festival ooit naar Oudenburg. Er worden meer dan 5.000 bezoekers verwacht, een absoluut record voor onze Arnoldusstad. Het doet ons als stadsbestuur dan ook bijzonder deugd dat zo’n organisatie voor onze stad kiest voor de inrichting van het event. We hopen alvast dat het festival de komende jaren kan uitgroeien tot een blijvende waarde en zetten hier graag onze schouders onder. Zeker gelet op het feit dat alles in het teken staat van het Kinder Kansen Fonds. Ook heel wat Oudenburgse gezinnen en kinderen die het financieel moeilijk hebben, konden afgelopen jaren op ondersteuning rekenen via dat fonds. Daarom voorzien we met de stad heel wat organisatorische en logistieke ondersteuning tijdens het event”, is burgemeester Romina Vanhooren opgetogen.

Volksfeest

“We kijken er echt naar uit. Dit wordt een van de highlights van het jaar in Oudenburg, naast de internationale rommelmarkt. We hebben dit met Rotary Gistel professioneel opgezet. Bedoeling is dat het een volksfeest wordt, heel gemakkelijk toegankelijk. Een familiedag of een ideale namiddag voor het gezin. Duck Fest is een mooi concept, quasi gratis voor zo’n festival. Het wordt een leuke marriage. We verwachten veel volk; de kaartverkoop draait volop. Of het een jaarlijkse blijver wordt? We bekijken het na deze eerste editie; nu eerst dit eerste Duck Fest tot een goed einde brengen”, zegt Patrick Deloof, bestuurslid van Rotary Gistel en wonend op een boogscheut van waar alles te gebeuren staat.

Praktisch

Tickets voor het festival zijn online via www.duckfest.be te koop en kosten 25 euro. Er is een eendje inbegrepen voor de race. Kinderen tot 12 jaar, begeleid van een volwassene, krijgen gratis toegang. Wie alleen wil deelnemen aan de race, betaalt 5 euro voor een eendje. Vanaf 11 uur is er al randanimatie op de festivalweide en kan je er genieten van drankjes en hapjes. De winnaars van de hoofdprijzen worden om 16.45 uur bekendgemaakt.

The post Rotary Gistel pakt op 5 mei uit met Duck Fest in en rond de abdijhoeve: “Ideale namiddag voor gezin” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis

KV Kortrijk neemt Nathan Huygevelde op huurbasis over van vicekampioen en bekerwinnaar Union Sint-Gillis. In de overeenkomst is een aankoopoptie opgenomen, zo bevestigen de Kerels woensdag.
The post KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaar Ensor geëerd met tentoonstelling van 70 amateurkunstwerken, opbrengst van veiling gaat naar Kom op tegen Kanker

De komende maand kan je gratis 70 kunstwerken van amateurs geïnspireerd op de grootmeester James Ensor bewonderen in de Koninklijke Bibliotheek van België in het centrum van Brussel. Het is 75 jaar geleden dat de Oostendse schilder overleed. De VRT en museumPASSmusées organiseerden een wedstrijd “De Nationale Expo, editie Ensor”, waarbij maar liefst 3.000 amateurkunstenaars een werk instuurden. Daaruit werden

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »